VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TECRÜBELİ İSİM AK PARTİ'DEN BAŞKANLIK İÇİN ADAY ADAYI

25 Ağustos 2023

.........................................................

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı olarak görev yapan Kıbrıscıklı Mustafa Deverenli Bolu’ya gelerek AK Parti’den belediye başkanlığına adaylık için çalışmalara başladı.

Bolu’da, 14 Mayıs’ta yaşanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin sonlanmasıyla birlikte siyaset sahnesinde durgunluk yeniden bir durgunluk dönemine girildi. 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler için siyasi partiler rutin çalışmalarını yapsalar da henüz yerel isimlerden aday adayları kamuoyu önüne çıkmadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı yapan ve Bolu’nun Kıbrıscık ilçesi doğumlu Mustafa Deverenli, yerel seçimlerde AK Parti’den belediye başkanı aday adayı olmak için çalışmalara başladı. Bolu’ya gelen Deverenli ziyaretlerde bulunarak kentle ilgili fikir alışverişlerinde bulundu. Deverenli’nin adaylık için Sakarya’dan Bolu’ya gelmesi AK Parti kulislerini de hareketlendirdi.

AK PARTİ BOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI MUSTAFA DEVERENLİ KİMDİR?

1969 yılında Bolu ili Kıbrıscık İlçesinde doğdum. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimimi bu ilçede tamamladıktan sonra 1986 yılında  Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Tapu ve Kadastro bölümüne başladım.1988 yılında bu  bölümden bölüm birincisi olarak mezun oldum.1988-1990 yılları arasında Boluda özel bir harita mühendislik bürosunda çalıştım.1990 yılında İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliğine başladım ve 1993 yılında bu bölümden bölüm birincisi olarak mezun oldum. Yine aynı sene  Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün açmış olduğu mühendis alımı sınavını kazanarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde çalışmaya başladım. Genel müdürlüğün özellikle otomasyon, GPS aletlerinin kullanımı, yazılım ve veri yönetimi, elektronik ölçü aletlerinin kalibrasyonu gibi projelerinde aktif olarak çalıştım.
1998 yılında evlilik ve eş durumu nedeniyle Bolu Kadastro Müdürlüğüne atanarak burada çalışmaya başladım. Bu müdürlükte özellikle Seben ve Kıbrıscık ilçeleri ile Çankırı ili Bayramören ilçesi, Atkaracalar ilçesinin köylerinde kadastro çalışması yaptım.12 Kasım 1999 depremi nedeniyle 1999-2004 yılları arasında bu müdürlükte müdür vekilliği yaparak depremden dolayı ildeki çadırkentlerin kurulması, hak sahipliği çalışmaları, kalıcı konutların yer seçimi çalışmalarında aktif olarak görev aldım.

2009 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu LİHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik)sınavını kazanarak Sakarya ilinde şahsıma ait LİHKAB bürosu açtım.2014 yılının temmuz ayına kadar bu faaliyeti yürüttüm.

2014 yılının temmuz ayında Adapazarı  Belediye başkanımızın teklifi  üzerine Adapazarı Belediyesinde teknik işlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak göreve başladım ve memurluk hayatıma geri döndüm. Belediyede çalıştığım 2018 yılına kadar çalışma arkadaşlarımızla beraber birçok teknolojik değişiklik ve iyileştirme projesinde yöneticilik yaptım.

2018 yılında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına daire başkanı unvanı ile geçiş yaptım. 2021 yılı başına kadar buradaki şehir planlama, harita ve kamulaştırma, emlak yönetimi, imar ve şehircilikle kentsel dönüşüm uygulamaları gibi çalışmalara imza attım.2021 yılında Sakarya Büyükşehir Belediyesi başkanlığımızda ‘’Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığının’’ kurulması üzerine daire başkanı olarak halen burada aktif olarak görevimi yürütmekteyim. 

3402 sayılı Kadastro Kanunu,3194 sayılı imar kanunu,2644 sayılı tapu kanunu,2942 sayılı kamulaştırma kanunu,6331 sayılı orman kanunu,4243 sayılı mera kanunu,6306 afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kanunu gibi kanunları ve uygulamalarını iyi derecede bilmekteyim.
Evli ve iki çocuk babasıyım. Mesleğimle ilgili her türlü yazılım ve donanımı iyi derecede kullanmakla beraber günümüz teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip etmekteyim.

5 yorum yapılmış
  • Realist
    25 Ağustos 2023 • 18:53
    Yakışır...
  • MustafaDEER
    26 Ağustos 2023 • 02:30
    İşi ehline teslim etmek gerekir. Belediyecilik dürüstlük, teknik bilgi ve yeterlilik ister, inşallah güzel Bolumuz için aranan "KAN" sayın M. DEVERENLİ ile bulunur. Mesleğinin zirvesinde ve şehircilik konusunda adeta ordinarüs olan adaşıma şimdiden hayırlı olmasını temenni eder, başarılar dileriz.
  • MUSTAFAALAR
    26 Ağustos 2023 • 02:48
    ÇALIŞKAN DÜZGÜN ADAM GİBİ ADAM BUGÜN DESTSKLEMEYECEGİZDE NE ZAMAN DESTEKLEYECEGİZ TAM BU İŞİN EHLİ SAKARYADA YILLARDIR 2 BAŞKANLIK YAPIYOR YAKIŞMAZMI BOLUYA ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM
  • lhamialtay
    26 Ağustos 2023 • 17:51
    bir akrabam olarak kendisine şimdiden hayırlı olsun dileğimle tebrik eder kutlarım başarılar dilerim
  • BoluSpor14l
    29 Ağustos 2023 • 01:44
    Akrabası Değilim Kendisinide Tanımam. Memleketime Hizmet İçin Yola Çıkan Bu İşin İçinde Yoğrulmuş Mayası Belediyecilik Olunca, Hizmetin Ehli Bir Yönetici de Olunca; Ozaman Hayırlı olsun İNŞAALLAH.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.