VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

NERİMAN ABLA SOKAKLARI TEMİZLEYEREK EKMEĞİNİ KAZANIYOR

26 Ağustos 2023

...........................

30 yıl çalıştığı İstanbul’dan Bolu’nun Mudurnu ilçesine gelen 50 yaşındaki Neriman Demiray, ilçe sokaklarını gezerek temizlik yapıyor. Tek hayalinin öğretmenlik olduğunu dile getiren ve gençlerin okumasını temenni eden Demiray, “İşimden çok mutluyum, Mudurnu'nun Neriman ablası oldum, işimle gurur duyuyorum” dedi.

İstanbul’da 30 yıl çalıştıktan sonra Bolu’nun Mudurnu ilçesine yerleşen 50 yaşındaki bir çocuk annesi Neriman Demiray, 2 aydır Mudurnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde temizlik işçisi olarak görev yapıyor.

İlçenin sokaklarını gezerek temizleyen Neriman Demiray, işini severek yaptığını ve sokakları pırıl pırıl yapmanın mutluluğu içerisinde olduğunu dile getirdi. Tek hayalinin öğretmenlik olduğunu söyleyen Demiray, gençlerin okullarına önem vererek ve okuyabildikleri yere kadar okumalarını istedi.

“İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM”

Mudurnu esnafının yapılan temizlikten memnun olmasının kendisini motive ettiğini belirten Neriman Demiray, “Hayat şartları zor. Bu şartlarda hal böyleyken bir işe girmek zorundaydım. Evim kira, kendime ait bir evim şu an yok. 4 aydır boştaydım, 2 ay olacak neredeyse bu işe girdim, çok memnunum işimden. İşimi severek yapıyorum. Aynı zamanda esnaflar da beni desteklediğini görüyorum. Konuşmalar bu yönde, o da beni sevindiriyor ve işime daha fazla sarılmamı ve motive olmamı sağlıyor.

30 yıldır İstanbul'daydım, buraya 6 ay oldu geldiğim ve 4 ay boşta kaldığım için bu işi zor bela bulduk. Sağ olsun bir arkadaşım tarafından tavsiye edildim, sağ olsun Belediye Başkanı kırmadı. Necdet Bey'e çok teşekkür ediyorum. Bir oğlum var, 15 senedir eşimden ayrıyım, hayatın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz, bir kadın olarak daha da zor gerçekten. İnsanların beni sevip bana değer vermesi, yaptığım işi beğenmesi beni motive ediyor” dedi.

“Gençlerin okumalarını istiyorum ama bu tür işlerden de rahatsızlık duymamalılar”

Tek hayalinin öğretmenlik olduğunu söyleyen Neriman Demiray, “İşe başladığımda bu sokağın eli yüzü açıldı temizlik gördü. Buralar bakılmayacak haldeydi, kendi içimden geldiğince yapıyorum, böyle temiz olması gerekiyor her şeyin, onun da takdirini görüyorum. Ben üzülüyorum gençliğe, gençlik adına şimdiki nesil beni korkutuyor açık söyleyeyim. Ama okumalarını tavsiye ediyorum. Her şeyden önce ben yaptığım işten üzgün değilim, bunun altını çizeyim. Ben de isterdim kalem tutmayı. Öğretmen olmak istiyordum ama olmadı. Hayat şartları, fakirlik, yoksulluk ileride benim için bu iş biter, hayat devam ettiği için bu iş var olacak, gelecek nesil için olacak, birileri mutlaka yapmak zorunda, yapılmak zorunda çünkü olmazsa olmaz. Ben gençliğe okumalarını tavsiye ediyorum, ama bu tür işlerden de rahatsızlık duymamalılar. Ben aslında çöpçüyüm, ben çöpçüyüm diyorum kendime” diye konuştu.

  • NERİMAN ABLA SOKAKLARI TEMİZLEYEREK EKMEĞİNİ KAZANIYOR
  • NERİMAN ABLA SOKAKLARI TEMİZLEYEREK EKMEĞİNİ KAZANIYOR
  • NERİMAN ABLA SOKAKLARI TEMİZLEYEREK EKMEĞİNİ KAZANIYOR
  • NERİMAN ABLA SOKAKLARI TEMİZLEYEREK EKMEĞİNİ KAZANIYOR
  • NERİMAN ABLA SOKAKLARI TEMİZLEYEREK EKMEĞİNİ KAZANIYOR
  • NERİMAN ABLA SOKAKLARI TEMİZLEYEREK EKMEĞİNİ KAZANIYOR
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.