VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İNEKLERİNİ GÜDERKEN KOMŞUSUNUN SALDIRISINA UĞRADI... DEHŞET ANLARINI ANLATTI...

22 Eylül 2023

.......................................................

HABER/ENES ÖZKAN-İHA

Bolu’nun Gerede ilçesinde 50 yaşındaki Fatma Kılınçaslan, komşusu H. A. tarafından arazide saldırıya uğradığını iddia ederek, şikayetçi oldu. Kafasında 10 santimetre yarık oluşan ve kollarında ezikler meydana gelen Kılınçarslan, “Elinde sopayla gelir gelmez bana vurmaya başladı. Saldırdı. ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Zor bela elinden kurtuldum” dedi.

İddiaya göre, Gerede ilçesine bağlı Bahçedere köyünde otluk arazide ineklerini otlatan 50 yaşındaki Fatma Kılınçaslan geçtiğimiz yıl, komşusu H. A.’nın oğlu A. A. ile ineklerin yolunu kestiği gerekçesiyle tartıştı. Tartışmasının büyümesiyle A. A., duruma tepki gösteren Fatma Kılınçarslan’a saldırdı. Omzundan yaralanan Kılınçaslan, A. A.’dan şikayetçi oldu.

BU KEZ ANNESİ SALDIRDI

Aradan geçen bir yılın ardından A. A.’nın annesi H. A., otluk arazide Fatma Kılınçaslan ile karşılaştı. İki tarafın birbiriyle laf atışması kısa sürede kavgaya dönüştü. H. A., elinde bulunan sopa ile Fatma Kılınçaslan’a vurarak kafasından ve kollarından yaraladı. H. A.’nın elinden zor kurtulduğunu belirten Kılınçaslan, darp raporu alarak H. A.’dan şikayetçi oldu. Yaşanan arbede de kafasında 10 santimetre yarık olduğunu dile getiren Kılınçaslan, H. A.’nın ceza almasını istiyor.

“BEN ZORLUKLA ALTINDAN KURTULUP, EVİMİ KANLAR İÇİNDE ZOR BULDUM”

Eve kanlar içerisinde geldiğini belirten Fatma Kılınçaslan, “İki gün önce ineklerimle araziden gelirken H. A. yolumu kesti. Selam verdi. Ben de yoluma devam ederek ‘seninle işim yok’ dedim. Bu lafı söyledikten sonra doğrudan benim üzerime yürüyüp elinde bulunan sopayı başıma indirdi. Defalarca vurdu beni yıktı, altına aldı. Boğazımı, boğazlayıp ‘seni öldüreceğim’ dedi. Ben zorlukla altından kurtulup, evimi kanlar içinde zor buldum. Geçen seneki olayların yüzünden dövdü. Geçen seneki mahkememiz devam ediyor” dedi.

“KAVGALARIN SEBEBİ HAYVANLARDAN DOLAYI”

Geçen yıl ise H.A.’nın oğlunun kendisine saldırdığını dile getiren Fatma Kılınçaslan, “Geçen yıl da H.A.’nın oğlu A.A. bana saldırmıştı. Onun devamını da annesi getirdi tekrar. Kavgaların sebebi hayvanlardan dolayı. Hayvancılığı bilinçli yapmadıklarından köyün kurallarına uymadıklarından dolayı bu hale geldik. Çeşme önünde bilerek hayvanlarını durduruyorlar. Bizim hayvanlarımız su içemiyor. Bizim ineklerin üstüne kendi ineklerini salıyorlar. Kapıdan hayvan çıkarmama müsaade etmiyorlar. Köyde de bir kural var. Bunları bilinçli yapıyorlar” ifadelerine yer verdi.

“İNEKLERİMİ GÜTMEYE ÇOK KORKAR OLDUM”

Hayatının tehlikede olduğunu ifade eden Kılınçaslan, “Birkaç defa oldu böyle. Bizim hayati tehlikemiz var. Devletimizin bizi korumasını, bu duruma çözüm bulmasını istiyorum. Artık araziye gitmeye, ineklerimi gütmeye çok korkar oldum. Suç duyurusunda da bulunduk. Evet. Geçen sene de bulunmuştuk. Bu sefer de bulundum. Başımda beynimde 10 tane dikiş var. Sol elimde, bileğimde ezilme var. Sağ elimin parmağında da ezilme var. Sopayla başımı yaraladı” diye konuştu.

Fatma Kılınçaslan, kavga esnasında kanlar içerisinde kalan başörtüsünü göstererek duygulandı.

6 yorum yapılmış
  • Kyl
    22 Eylül 2023 • 07:04
    Kimsenin kimseye saldırma hakkı yok.Köyde yaşamasını bilmiyorsan yaşama kardeşim komşuna saldıramazsın.
  • cesur
    22 Eylül 2023 • 14:36
    tam bir vahşet/ kadina saldıran şahıs acaba tutuklandı mi?
  • CANSU
    23 Eylül 2023 • 00:06
    KADIN HAKLARI SAVUNUCUSU BİRİ OLARAK öLDÜRESİYE DAYAK YEDİĞİ ANLAŞILAN FATMA HANIMA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN. ACABA BU DAYAĞI ATAN ŞAHŞA NE CEZA VERİLECEK?
  • humeyra
    23 Eylül 2023 • 04:03
    'seni öldüreceğim 'diyerek Fatma hanıma saldıran şahıs acaba ne demek istedi?
  • Isimsiz
    23 Eylül 2023 • 06:44
    Yaziklar olsun sanki cok büyük bir is yapti kadini döndüm deye köyde simdi gururlanirsin terbiyesiz kadin Aslinda cezalar agir olacak bir yok boyunca damals yiyenin hayvanlarini güdecek Akli basina gelsin belki dövülen kasindan genctir belki Annesi yasindadir ne günlere kaldik vahset baska bor Sey deyil
  • nehirEla
    24 Eylül 2023 • 00:38
    Gerede kadin hakları platformunu göreve davet ediyorum. Fatma hanıma destek olunmalı ki kadina şiddetin önüne geçilmeli
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.