VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAİBÜ’DE 15 BİN LİRA PARA ÖDÜLLÜ AFİŞ YARIŞMASI…

4 Ekim 2023

...............................................................

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde “İLELEBET CUMHURİYET, İLELEBET TÜRKİYE YÜZYILLARI" konulu üniversite öğrencileri arasında toplam 15 bin lira ödüllü afiş yarışması düzenlenecek.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından üniversite öğrencileri arasında toplam 15 bin lira ödüllü afiş yarışması düzenleneceği duyuruldu. Yapılan duyuruda yarışmanın detayları paylaşıldı.

DERECEYE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ

BAİBÜ tarafından düzenlenecek olan yarışmada dereceye giren öğrencilere para ödülü verilecek. Birincilik ödülü 5.000 lira, ikincilik ödülü 3.000 lira, üçüncülük ödülü 2.000 lira, Mansiyon 5 Adet, her biri 1000 lira olarak belirlendi. “İLELEBET CUMHURİYET, İLELEBET TÜRKİYE YÜZYILLARI" konulu afiş yarışmasının sponsoru Beypiliç olacak.

YARIŞMA SON BAŞVURU TARİHİ: 15 Ekim 2023 / Saat 23:59

JÜRİ DEĞERLENDİRME TARİHİ: 16-17 Ekim 2023

SONUÇLARIN İLANI: 18 Ekim 2023

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI ve KURALLAR

1.    Yarışma belirtilen kurumların ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine açıktır.

2.    Yarışmaya en fazla bir (1) afiş tasarımı ile katılım sağlanabilir.

3.    Yarışmaya başvuru ücretsizdir.

4.    Yarışmaya katılım dijital ortamda gerçekleşecektir. Basılı evrak: Başvuru Formu, görsel malzeme: Afiş tasarımının çıktısı, fotobloğa baskısı vb. fiziksek çıktıların kargo ile gönderilmesi söz konusu değildir. Başvuru Formu Word veya PDF, Afiş Tasarımları JPEG veya PDF formatında e-posta yolu ile [email protected] adresine gönderilerek yapılacaktır. 

5.    Afiş tasarımının içeriğinde kullanılan her türlü materyal/materyallerin bizzat katılımcı tarafından üretilmiş olması veya kullanım haklarının katılımcıda olması gerekmektedir.

6.    Afiş tasarımının daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, afişin tamamı ya da bir bölümü kopya edilmemiş, özgün ve telif haklarının satılmamış olması gerekmektedir. Bu kurala uymayan afiş tasarımları değerlendirmeye alınmayacaktır.

7.    Yarışma tamamlanıp ödül veya sergileme hakkı kazansa dahi yarışmaya gönderilen tasarımlar 4.ve 5.maddelerdeki hükümleri taşımadığı anlaşıldığında yarışmacı ihraç edilir ve verilen ödül varsa geri alınır. Telif haklarının ihlali nedeniyle doğacak her türlü ve mali sorumluluk yarışmacıya aittir.

8.    Afişlerde yarışmanın konusu olan İlelebet Cumhuriyet, İlelebet Türkiye Yüzyılları mottosunun yer alması isteğe bağlıdır. Bu motto kullanılacak ise okunaklı bir yazı karakteri kullanılması ve Türkçe karakterlerden oluşturulmasına dikkat edilmelidir. 

9.    Afişlerin hiçbir bölümünde reklam içerikli veya sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel içerik bulunmamalıdır.

10.    Yarışmaya gönderilen eserlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine aykırı olmamasına dikkat edilmelidir.

11.    Afişler dijital ortamda hazırlanmalıdır. Çalışmalar için teknik serbesttir, ancak basım, çoğaltım ve dijital ortamda yayımlamaya uygun olmalıdır. Tasarımlar işletim sistemi sınırlaması olmadan; tasarım yazılımları (Adobe Illustrator (Ai), Corel Draw, Adobe Photoshop vb.) kullanılarak yapılmalıdır.

12.    Afiş tasarımları 70x50 cm ölçülerinde dikey olarak çalışılmalıdır. Söz konusu ölçü dışında yapılan afişler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

13.    Afişler CMYK modunda 300 dpi çözünürlükte hazırlanmalı, JPEG veya PDF (Orijinal boyutunda ve sıkıştırılmamış baskıya uygun PDF formatında, High Quality Print) uzantılı belge olarak herhangi bir sıkıştırma yapılmaksızın gönderilmelidir. Tasarımda kullanılacak görseller de baskıya uygun çözünürlükte (300 dpi) olmalıdır.

14.    Yarışmaya katılan ödül alan ve başarılı bulunan afişlerden bir seçki sergisi düzenlenecektir. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan çalışmaların katılımcılarına “Katılım Belgesi” e-posta yoluyla gönderilecektir.

AFİŞ GÖNDERİM KOŞULLARI

1.    Katılımcılar http://ilef.ibu.edu.tr/ web sayfasında yer alan Başvuru Formunu eksiksiz doldurmalıdır.

2.    Başvuru Formu Word veya PDF formatında, Afiş tasarımı JPEG veya PDF formatında [email protected] adresine gönderilmelidir.

3.    Katılımcılar, yarışmaya başvurmakla katılma koşullarını ve jüri kararlarını kabul etmiş sayılırlar.

ESERLERİN KULLANIM HAKKI

1.    Yarışmaya katılan tüm eserlerin her türlü telif hakkı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında bedelsiz ve süresiz olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne ait olacaktır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi yolu ile elde ettiği bu eserleri televizyon, internet ve diğer her türlü ortamlarda yayımlama; katalog, broşür, afiş, kitap, ajanda, takvim, dergi, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayınını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme ve eğitim etkinliklerinde   kullanma hakkına sahip olacaktır.

2.    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi hazırlanan ürün ve hizmetlerden kaynaklanan telif hakkı ihlallerinden sorumlu tutulamaz.

3.    Yarışmacılar katılım formunu imzalayarak şartname hükümlerini tamamen kabul etmiş olacaklardır.

SERGİ AÇILIŞ TARİHİ ve SAATİ / SERGİNİN AÇIK OLACAĞI TARİHLER

 

23 Ekim 2023 saat 14:00 / 23 Ekim – 23 Kasım 2023

SERGİ ADRESİ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi Sergi Salonu- Gölköy Yerleşkesi 14030 - Merkez / Bolu (Sergi yeri ve açılış saati ile ilgili güncel değişiklikler olduğu takdirde önceden web sayfasında duyurulacaktır.)

  • BAİBÜ’DE 15 BİN LİRA PARA ÖDÜLLÜ AFİŞ YARIŞMASI…
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.