VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EYLEME KATILAN ÖĞRETMEN DİSİPLİN CEZASI ALDI...BAKIN MAHKEME NE DEDİ?

14 Ekim 2023

.................................................................................................

Haber: Yasemin GÜLDEMİR 

Bolu’da eyleme katıldığı gerekçesiyle Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden disiplin cezası alan öğretmenin üyesi olduğu sendika, kararı yargıya taşıdı.  Bolu İdare Mahkemesi sendikal eyleme ceza verilemeyeceğine hükmetti. 

Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü, üyesi bulunduğu sendikanın eylemine katılan bir öğretmene disiplin cezası verdi. Sendika bu ceza kararını mahkemeye taşıdı. Sendikanın almış olduğu ”İkinci Okul Görevlendirmeleri Eylem Kararını” uyguladığı gerekçesiyle 1/30 oranında aylıktan kesme cezası ile cezalandırılan öğretmen için açılan davada, Bolu İdare Mahkemesi sendikal eyleme ceza verilemeyeceğine hükmetti. 

SENDİKA, ÜYELERİNİN ARKASINDA 

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün üyesine verdiği 1/30 oranında aylıktan kesme cezasını yargıya taşıdı. Açıklamalarda bulunan Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası “Hukuka aykırı bir şekilde yapılan görevlendirmeler ile ilgili olarak sendika üyesi cezalandırılamaz.” dedi. 

MAHKEMEDEN EMSAL KARAR: SENDİKA EYLEM KARARI UYGULAYAN MEMURA CEZA VERİLEMEZ 

Bolu İdare Mahkemesi 2023/1176 no’lu kararında” Verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasların yerine getirilmesinde kasıtlı" davranma eyleminden söz edilemeyeceğinden, niteliği ve süresi de dikkate alındığında Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan bir hakkın kullanımı çerçevesinde disiplin suçu teşkil etmeyen fiili nedeniyle davacı hakkında aylıktan kesme cezası verilmesine ve bu işleme karşı yapılan itirazın reddine ilişkin dava konusu işlemlerde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır.” İfadelerine yer vererek cezayı reddetti.

1 yorum yapılmış
  • HakhukukveAdalet
    15 Ekim 2023 • 11:43
    Hem milli eğitim müdürlüğü görevlendirme yapıyor hem ceza veriyor sen Dila olmasa hak gasbi mahkeme evraklari incelemese ne olacaktı aylıktan kesme cezası kime verilir idare mahkemesi milli eğitim müdürlüğüne yazılı tebligat gönderip milli eğitim müdürlüğü görevini eksik yapan memurlar hakkında kovuşturma açıp onlar hakkında aylıktan kesme cezası uyarı cezası vermelidir
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.