VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AMAN BAŞKAN ÖZCAN DUYMASIN! BAİBÜ'DE AFGAN KÜLTÜRÜ TANITILDI

22 Aralık 2023

........................

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünün organize ettiği ve BAİBÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğunun düzenlediği Afganistan Kültür Tanıtım etkinliği BAİBÜ Kongre Merkezi Bordo Salonda gerçekleştirildi. Akıllara Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın geçtiğimiz günlerde Bolu Afganistan Gençleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği’nin tabelasını indirdiği görüntüler geldi. 

BAİBÜ’de düzenlenen etkinliğe Afganistan Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Kürtül’ün ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı; bu tür etkinliklerin bir olmak iri olmak ve diri olmak açısından kıymetli olduğunu ve İslam Dünyası’nın bir olmamasından kaynaklı olarak Gazze’de soykırım yaşandığını ifade etti. Bir kişinin bir yerden bir yere giderken kendi kültürünü de yanında götürdüğünü dile getiren Alişarlı, Üniversitemizde 104 farklı ülkeden ve 4 bine yakın öğrencinin eğitim aldığını söyledi. Farklı kimliklerin bir arada çatışmadan yaşayabilmesi için herkesin kendini tanıtması gerektiğinden bahseden Alişarlı, ilk defa bir öğrenci topluluğunun etkinliğine bir büyükelçinin katılmasından duyduğu memnuniyetin altını çizip etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı. 

Alişarlı’nın ardından konuşan Afganistan Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin; Üniversitemizde eğitim alan Afgan öğrencilerin Afganistan’ın geleceğinde çok önemli roller üstleneceklerine inandığını ifade ederek Türkiye’nin Afganistan için çok önemli bir kardeş ülke olduğunu belirtti. Türk ve Afganların bir medeniyet olduğunu ancak farklı ülkelerde yaşadığını dile getiren Ramin, Türkiye’nin Afganistan’ın kalkınması için çok önemli olduğunu açıkladı. Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) Afganistan’da çok etkili olduğundan bahseden Ramin, eğitimin Afganistan için olan önemini vurguladı. Afganistan’ın Türkiye’den çok şey öğrenmesi gerektiğinin altını çizen Ramin, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını noktaladı. 

Etkinlikte Afganistan’da yaşayan halkların kültürlerine dair çeşitli gösteriler yapıldı ve halk oyunları gösterisiyle etkinlik sona erdi. Etkinlik sonunda Afganistan’a özgü yemek ve tatlılar katılımcılara ikram edildi. 

4 yorum yapılmış
  • Mustafa
    22 Aralık 2023 • 05:35
    Yorum
  • Vatandas
    22 Aralık 2023 • 05:49
    Sapla samani karistirmayin Tanju Bey boş gezenin boş kalfası mültecileri kastetti okul farklı kendi vatanına Hayri olmayan başka ülkeye külfet bir an önce gitsinler
  • Yandas
    22 Aralık 2023 • 10:07
    Yandaş haberci böyle olur, Tanju bey doğru yapmıştır.
  • melungeon14
    22 Aralık 2023 • 15:10
    zaten ona bir şey demeye hakkı yokki biz okumaya gelen yabancılara lafımız yok..yada okulu bitmiş çalışmaya başlamış onda lafımız yok biz..işe yaramayan kendini besleten işe yaramayan boş gezen uyruklara lafımız...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.