VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KREDİ KARTINA TAKSİT KALKIYOR MU?

25 Aralık 2023

.................

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı yaptığı toplantıda "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz. Bu iyi bir şey değil." dedi. 

Bakan Şimşek, basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda iş ve finans temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Şimşek, kredi kartı taksit sınırlamasına yönelik sorulan soruya "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz. Bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil." cevabını verdi. 

KREDİ KARTINA TAKSİT KALKIYOR MU? 

Bakan Şimşek’in verdiği cevap, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı'nda yer alan 'Ekonomik dengeleri bozucu ve enflasyonu besleyen tüketim artışlarını önleyecek uygulamalar hayata geçirilecektir.' yazılı bölümde "Kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süreleri başta olmak üzere enflasyonu düşürmeye yönelik politikaları destekleyici olarak alınan mevcut kararların etkileri analiz edilecek, gerek görülmesi durumunda ilave tedbirler alınacaktır." ifadelerini hatırlatırken, “Kredi kartına taksit kalkıyor mu?” sorusunu beraberinde getirdi. 

2 yorum yapılmış
  • melungeon14
    25 Aralık 2023 • 14:44
    hadi şurdan ne çok biliyorsunuz onun için TL Afrika-afganistan parasındanda değersiz hale geldi...millet ne yapsın kartlarla ayakta kalıyor..hem kendini diğer ülkelerle neye kıyaslıyorsun..adamlarda taksit yoksa.kart yoksa demek normal ekonomi var demek bizde kartlar taksitler..kırei çekimleri çok oluyorsa ekonomi bozuk alım gücü bitik olduğunun ispatıdır...taksitide kaldırında millet batsın..zaten telefon alımlarında kaldırdınız.iyimi oldu..adam asgeri 11.5 alacak 10
  • hans14
    25 Aralık 2023 • 14:47
    siz hiç hayatınızda asgeri ücret aldınızmı hep çuvalla beleşten kazandınız..kira yok fatura yok hep devletten geçindiniz...ya millete bol verip alım gücünü ve TL.yi değerlendireceniz...herkes peşin kart kullanmadan alsın yada bunları yapamıyorsanız taksitle imkan tanıyacaksınız....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.