VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MEHMET ŞİMŞEK "ENFLASYONDA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK"

4 Ocak 2024

..................

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 Yılı Ekonomi Değerlendirmesi ve 2024 yılı Beklentileri Programı'nda yaptığı konuşmada, "2024'te enflasyonda düşüş devam edecek. Sıkı para politikasından daha gevşek bir para politikasına doğru evrileceğiz" dedi.  

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 Yılı Ekonomi Değerlendirmesi ve 2024 yılı Beklentileri Programı'nda 2024'te büyümenin zayıf seyredeceğini, enflasyonda düşüş devam edeceğini belirterek, "Sıkı para politikasından daha gevşek bir para politikasına doğru evrileceğiz" dedi. 

"TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK FIRSATLAR VAR" 

Bakan Şimşek, MÜSİAD ekonomik değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, enflasyonu düşüreceklerini belirterek, “OVP'ye sahip çıkarak bu kadar zorlu küresel koşulların, yeni normal olduğu dönemde, 'Türkiye için bu koşulları nasıl fırsata çeviririz' derdindeyiz. OVP'yi toplumun bütün kesimlerinin desteğiyle gerçekleştirebilirsek Türkiye için büyük fırsatlar var. Daha adil gelir dağılımı için fiyat istikrarına ihtiyacımız var. Fiyat istikrarını sağlamak için enflasyonu düşürüceğiz. Yapısal reformlarla ve maliye politikası ile parasal sıkılaştırmanın desteklenmesi gerekiyor.” ifadelerine yer verdi. 

"ENFLASYON OVP HEDEFLERİMİZLE UYUMLU GİDİYOR" 

Bakan Şimşek, parasal sıkılaşmanın bir süre sıkı kalacağını ifade ederek, “Dünya enflasyonu nasıl indiriyorsa aynı çerçeveyi OVP'ye yansıttık. Şu an uygulama aşamasındayız. Hem çekirdek hem manşet enflasyonu aylık olarak artışta. Bizim program hedeflerimizle uyumlu gidiyor. Bizde enflasyon yüksek olduğu için parasal sıkılaşma bir süre sıkı kalacak. Enflasyonu toparlayacak seviyeye çıkacak ve bir süre sıkı kalacak. Yıllık enflasyonda yılın ikinci yarısında başlayan hızlı düşüşlerle birlikte beklentilerin de hedefe yakınsama ihtimalini yüksek görüyoruz.” diye konuştu. 

"TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNDA ARTIŞ BEKLİYORUZ" 

Şimşek, açıklamalarının devamında Türkiye’nin kredi notunda artış beklediklerine yer vererek, “Uzun vadeli finansmana erişimde artış başladı, sürdürülebilir yüksek büyümenin temellerini atmaya başladık. Türkiye'nin kredi notunda artış bekliyoruz. 
Vergi reformuyla daha adil bir vergi tabanını arzuluyoruz. Cari açığı iç talebi yumuşatarak azaltacağız. Altın ithalatı normalleşecek, enerjide dışa bağımlılığı azaltıyoruz.” sözleriyle dışa bağımlılığın azaltılacağını vurguladı. 

6 yorum yapılmış
  • Bolu
    4 Ocak 2024 • 08:29
    Padişah sürekli yalan söylerse aveneleride onu takip eder, cesaretli biri çıkıp kral çıplak demesi lazım
  • Ali
    4 Ocak 2024 • 10:17
    Mehmet Şimşek'in ekonomi politikası hep zam, vergi ve yüksek faiz üzerine kuruludur. Bunun için süper ekonomist olmaya gerek yok, herkes en kolay olanı zaten yapar, önemli olan fiyat istikrarını sağlayarak, döviz kurunu belli seviyede sabit tutarak , ekonomik büyümeyi ve beraberinde istihdamı da arttırabilmek.
  • YlmazBektas
    4 Ocak 2024 • 10:27
    22 SENEDİR DUSURİLEMEYEN ENFLASYON HER NEDENSE SECİM ZAMANİ DUSECDK DİYE İLAN EDİLİYOR.BİZDE YUTUYORUZ.
  • Bolulu1453
    4 Ocak 2024 • 15:41
    Ne diyorlarsa tersinden algılayın!
  • PAT
    5 Ocak 2024 • 03:25
    ENFLASYON MU DÜŞÜYORMUŞ. NEREYE DÜŞTÜ ACABA HEMEN GİDELİM TAVAN YAPTIRALIM.
  • Muhsin
    5 Ocak 2024 • 07:39
    Cesaretli biri çıkıp Kral çıplak diyecek.Bu millet Enflasyonun altında inim inim inliyor.Ne zaman düşecek bu enflasyon.Balık kavağa çıkınca mı acaba.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.