VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZORLU KIŞ ŞARTLARINDA İMECE USULÜYLE HAYVANLARINI BESLİYORLAR

2 Şubat 2024

..........................

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 50 hanesi bulunan köyde, hasat döneminde 250 ton silaj elde eden köylüler, kışın imece usulüyle hayvanlarına silaj taşıyor. 
Mudurnu'ya bağlı 50 haneden oluşan Cuma köyünde vatandaşlar, yaz mevsiminde gerçekleştirdikleri silaj hasadıyla 250 ton mısır silajı elde etti. Köy halkının ortak kullanım alanında muhafaza ettiği silajlar kış döneminde gün yüzüne çıktı. 50 hanede tarımla uğraşan köylüler bir araya gelerek, 250 ton silajı kışın gelmesiyle birlikte imece usulüyle hayvanlarına traktör yardımıyla götürüyor. Cuma köyü muhtarı İbrahim Okumuş, günlük olarak bir hayvana 20 kilograma kadar mısır silajı verdiklerini, köylerinde imece usulüyle komşularıyla dayanışma içinde olduklarını vurguladı. 
Her gün bir komşuya, ertesi gün başka bir komşuya yardım ederek silaj doldurduklarını dile getiren Okumuş, köylerindeki 100 büyük baş hayvana ise toplamda 80 ton silaj temin ettiklerini ifade etti. Okumuş, dayanışma ve birlik beraberliğin köylerindeki temel prensip olduğunu belirterek, "Yardımlaşmayı severek yapıyoruz, birlik beraberlik bizim işimiz" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.