VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TİŞAD KADIN KOLLARI HIZLI BAŞLADI

11 Mart 2024

................................

Bolu'da ilk kez girişimci iş kadınlarını bünyesine alarak TİŞAD Genel Merkez Kadın Kolları kuruldu. Bolu'nun girişimci iş kadınları ile Bolu’nun ilk seçilen Kadın Baro Başkanı Avukat Perihan Bengü Akşemsettinoğlu ve Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akkaya Aktaş kadının toplumdaki önemi hakkında girişimci iş kadınlarına bilgiler verdi. 

Bolu'da ilk kez girişimci iş kadınlarını bünyesine alarak TİŞAD genel merkez kadın kolları kuruldu. TİŞAD tarafından çalışma hayatında ve iş hayatında olan kadınlar ile toplumda kadının önemi temalı kahvaltı programı düzenlendi. Programa konuşmacı konuk olarak katılan Baro Başkanı Avukat Perihan Bengü Akşemsettinoğlu geçmişte kadına aslında toplumda daha çok değer verdiğini ve hak ve hukuki süreçlerde ne gibi zorluklar yaşadığını dile getirerek, “Biz kazandığımız hakları geri kazanma derdindeyiz.” dedi. 

Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akkaya Aktaş ise vakıf çalışmaları hakkında önemli bilgileri paylaşarak girişimci kadınlar veya bir iş kuracak olan kadınlarımız için hibe dedelerinden ve süreçteki vakfın eğitimlerimden bahsederek çok verimli bilgileri bu özel günde paylaşmıştı. TİŞAD Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Kader Tut İşler ise, “Biz herkes gibi değil herkesten farklı bir kuruluşuz iş hayatında bunca zorluklarla mücadele içinde ayaklarının üzerinde durmaya çalışan esnaf kadınlarımız var onların sesi olmak için TİŞAD bünyesinde esnaf arkadaşlarımızla bu yönetimi kurduk fabrikada erkek gücüyle çalıştırılıp mesaisi bitince kadın olarak ayrım yapan zihniyetin de karşısında olacağız çalışma hayatının içinde olan her bir kadının sesi olacağız yaşadığımız zorlukları sıkıntıları ve kadın esnaflarımızın sesli dili olacağız günümüz şartlarında erkeğin alamayacağı yükleri omuzlarmış olan girişimci iş kadınlarımız için tüm kapılarımızı ve imkanlarımızı açtık pazarda marul satarak ev ekonomisine destek olan teyzelerimiz ablalarımızla onur duyuyoruz. 

 Kadın üzerinden pirim yapmaya çalışan irdeleyen kim varsa bundan sonra TİŞAD yönetimini karşısında bulacaktır. Kadınlarımız, annelerimiz, ablalarımız bu toplumun başının tacı olması tek isteğimiz bu. Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun tüm katılımcılara teşekkür ediyorum hepinizle onur duyuyorum.” diye konuştu. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.