VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN “BOLU HALKI ŞUNU SÖYLÜYOR ‘ÜLKE YÖNETİMİNİ SAYIN ERDOĞAN’A BOLU’NUN YÖNETİMİNİ DE TANJU ÖZCAN’A TESLİM EDİYORUZ’”

2 Nisan 2024

..............................................

31 Mart Yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre 53 bin 881 oy alarak tekrar Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan, seçimi değerlendirdi. Başkan Özcan, “Biz önceden seçimlere şöyle giriyorduk, ‘Ya acaba şunu söylersek İYİ Parti alınır mı? Şunu söylersek HDP alınır mı? Onun bunun desteğine falan da ihtiyaç yok. Biz kendimizi anlatalım. 6 okumuzu anlatalım. Özümüze dönelim. Doğru çizgimize yürüyelim” dedi. 
Resmi olmayan sonuçlara göre 2024 Mahalli İdareler seçimini kazanan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın toplantısı düzenledi. Seçim dönemine dair açıklamalarda bulunan Özcan, genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bolu’da yüzde 65 oy aldığını ancak yerel seçimlerde CHP’nin birinci olduğunu söyledi. Başkan Özcan, “Bolu halkı şunu söylüyor, herkes saygılı olacak buna. Ülke yönetimini Sayın Erdoğan’a teslim ettik, Bolu’nun yönetimini de Tanju Özcan’a teslim ediyoruz. Bunu içlerine sindirecekler” dedi. 
Bir önceki döneme göre Bolu’da oyunu artırdıklarını söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “9 ay önce Bolu’da Sayın Cumhurbaşkanına yüzde 65 oranında oy çıktı. Şimdi il genelinde birinciyiz. Bir önceki döneme göre oyumuzu arttırmışız. Bolu halkı şunu söylüyor, herkes saygılı olacak buna. Ülke yönetimini Sayın Erdoğan’a teslim ettik, Bolu’nun yönetimini de Tanju Özcan’a teslim ediyoruz. Bunu içlerine sindirecekler. Hayırlı olsun diyecekler, ondan sonra hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’de bir rekor kırıldı. Bir seçim çevresindeki bütün sandıklarda birinci çıktık. Bütün sandıklarda. Yani hepinizin oy kullandığı her sandıkta biz birinci çıktı. En yakın sandıkta üç oyla, onun dışında yüzde 86 oy aldığımız sandık da var. Kimseyi ayırmadan, kayırmadan, tüyü bitmemiş yetim hakkı yemeden, yedirmeden, israf etmeden, harama el uzatmadan yönetmeye devam edeceğim. Türkiye’deki meselelerle ilgili de düşüncelerimi net, açık, kıvırmadan, söyleyen bir belediye başkanı olacağım.  ‘Her doğru her yerde söylenmez’ lafının, siyasetçiler için geçerli olmadığını bir kez daha ispat edeceğim” dedi. 
“Bu değişimin ateşini ilk yakan ben olduğum için kendimle gurur duyuyorum”
Seçim döneminde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başarılı olup olmadığı sorusunu değerlendiren, “Sayın Genel Başkan Özgür Özel başarılı oldu mu? Elbette oldu. Yani sonuçta kazanınca başarılı oluyorsunuz. Genel merkez yönetimi başarılı oldu mu? Oldu. Şimdi ben geriye dönüp bakıyorum. ‘Su akar yolunu bulur’ diye bir atasözü var ya işte biz de doğruları söylediğimiz için partiden atıldık. Bugün ne kadar doğru söylediğimi daha iyi anlıyorum. Ankara'ya kadar 200 kilometre yol yürümemin ne kadar önemli ve değerli olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Bu değişimin ateşini ilk yakan ben olduğum için kendimle gurur duyuyorum” diye konuştu. 
“Bunları anlattığımızda insanlar bize oy veriyor kardeşim”
Önceki seçimlerde CHP’nin ‘HDP bize küser mi? Başka seçmenler bize alınır mı?’ algısıyla hareket ettiklerini bu seçimde de CHP’nin kendini ifade ederek zafer elde ettiğini ifade eden Tanju Özcan, “Bakın biz kendimizi ifade ettiğimizde, özümüze döndüğümüzde 6 oku anlata anlata yol yürüdüğümüzdeki 6 okulun içinde milliyetçilik zaten en büyük ok. Cumhuriyetçilik, devletçilik… Bunları anlattığımızda insanlar bize oy veriyor kardeşim. Onun bunun kuyruğuna takılmaya gerek yok. Onun bunun desteğine falan da ihtiyaç yok. Biz kendimizi anlatalım. 6 okumuzu anlatalım. Özümüze dönelim. Doğru çizgimize yürüyelim. Bakın insanlar bize oy veriyor. Kent uzlaşısı diye bir şey vardı biliyorsunuz değil mi? Seçimden önce konuştu. İşte Afyon'da gerçekleşen kent uzlaşının, Kastamonu'da gerçekleşen, Kırşehir'de gerçekleşen, Adıyaman'da gerçekleşen bunların hepsi kent uzlaşısının sonucu. Biz önceden seçimlere şöyle giriyorduk, ‘Ya acaba şunu söylersek İYİ Parti alınır mı? Şunu söylersek HDP alınır mı? HDP seçmenini küstürür müyüz? Şuranın seçmenini küstürür müyüz?’ Hayır kardeşim başkalarını taklit ederek bu işin olmayacağını yıllardır söyledim ben. Ve bu dönem ilk kez doğruları yapmaya başladık. Net bir zafer elde ettik” ifadelerini kullandı. 

3 yorum yapılmış
  • Krolu
    2 Nisan 2024 • 12:09
    Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının altında ezilen düşük gelir grubuna sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır bu seçimin sonucunu belirleyen. Hizmetsiz ve esersiz belediyecilik anlayışı ile CHP'nin bu kadar çok sayıda belediyeyi kazanması zaten beklenen bir sonuç değildi.
  • Aydn
    3 Nisan 2024 • 05:14
    Bu saatten sonra siz Bolu da ne yapacaksınız... Hükümet olarak ak parti ne yapacak Daha sonra vatandaş ona Göre bir sonra ki seçimde karar verecekdir.
  • itimci
    3 Nisan 2024 • 08:35
    Sayın başkanım, Bolumuzun,sosyal,egitim, ekonomik yönden gelişmesi ve tanıtımı için,parti ayırimı yapmadan kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla özellikle merkezi hükumetle isbirliği yapmanızı bekleriz.Herşey Bolumuz için olsun.Önceliğimiz ben değil, Bolu ve Bolu halkı olmalıdır.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.