VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AHMET BAYSAL O KONUYLA İLGİLİ KONUŞTU... "OLUMSUZ OLAYLARLA ANILMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ”

21 Nisan 2024

..........................................................

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal son zamanlarda sıkça gündeme gelen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ndeki yabancı öğrenci sayısına ve İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ilişkin açıklamada bulundu. Baysal, “Yabancı öğrenci kontenjanlarının fazla olmasından kaçınılmalıdır. 147 eserin yenilenmesi ve büyütülmesi hususlarında Vakfımızdan beklenti içinde olunmamalıdır.” dedi. 

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde son zamanlarda sıkça gündeme gelen yabancı öğrenci sayısı İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal tarafından da eleştirildi. Baysal, BAİBÜ’ye 4 binin üzerinde yabancı öğrenci kabul edilmesi ve İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yapma ihtiyacı duyulduğunu söyledi. İzzet Baysal Vakfı’nın yabancı öğrenci konusuna karşı olmadığını belirten Baysal, “Yabancı öğrenci kontenjanlarının fazla olmasından kaçınılmalıdır. Üniversitemize Yabancı öğrenci kabul edilirken ‘Lise diplomasıyla öğrenci alınmamalıdır.” dedi. 

“AÇIKLAMA YAPMA İHTİYACI DUYMUŞTUR” 

Açıklama yapma ihtiyacı duyulduğunu belirten Ahmet Baysal, “İlk amacı ‘Öncelikle Bolu şehrine ve Bolu halkına olmak üzere Türkiye dahilinde her yere ve her vatandaşa imkanları ölçüsünde ihtiyaçları bulunan bilimsel, sosyal, kültürel ve sağlık hizmetlerinde bulunabilmek’ olan ve bugüne kadar sadece Bolu’muza 147 eser kazandırmış, binlerce öğrenciye burs vermiş, birçok sağlık ve eğitim donanımı yapmış ve Büyük Hayırsever Bolumuzun babası, Vakfımızın ve Üniversitemizin kurucusu Rahmetli İzzet Baysal tarafından Bolululara emanet edilen Vakfımız, Bolumuzun göz bebeği Üniversitemize dört binin üzerinde yabancı öğrenci kabul edilmesi ve İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşanan sorunlarla ilgili aşağıdaki hususlar konusunda açıklama yapma ihtiyacı duymuştur.” ifadelerine yer verdi. 

“KABULLER YAPILIRKEN NİTELİK ÜST SEVİYEDE TUTULMALIDIR” 

İzzet Baysal Vakfı’nın yabancı öğrenci kon usa karşı olmadığını vurgulayan Başkan Baysal, “Vakfımız, yabancı öğrenci konusuna karşı değildir. Yalnız yabancı öğrencilerle ilgili kabuller yapılırken sayı belli bir seviyeyi aşmamalı ve nitelik üst düzeyde tutulmalıdır. Yabancı öğrenci kabul kriterleri, alanlarında Türkiye’de ve Dünya’da söz sahibi olan (Sağlıkta Hacettepe Üniversitesi, Eğitimde Gazi Üniversitesi, Mühendislikte İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi gibi) Üniversitelerin kriterlerine yakın olmalıdır. Bu Üniversitelerin kabul ettikleri yabancı öğrenci sayıları incelendiğinde toplam öğrenci sayılarının ortalama yüzde 5 seviyelerinde olduğu, bizim üniversitemizde ise şu anda bile yüzde 15 seviyelerine yaklaştığı gözlemlenmektedir.” sözleriyle kabullerde belirli şart ve sınırların olması gerektiğinin altını çizdi. 

“LİSE DİPLOMASIYLA ÖĞRENCİ ALINMAMALIDIR” 

Lise diploması ile yabancı öğrenci kabulüne karşı çıkan Başkan Baysal, “Çok büyük zahmetlerle ve emeklerle Üniversitemizi kazanan çok değerli öğrencilerimizin kaliteli eğitim almasına engel olacak kabul kriterlerinden ve Yabancı öğrenci kontenjanlarının fazla olmasından kaçınılmalıdır. Üniversitemize Yabancı öğrenci kabul edilirken ‘Lise diplomasıyla öğrenci alınmamalıdır mesela!’ Üniversitemizin Yabancı Uyruklu Öğrenci Alımında kullanılan kriterlerde yer alan ‘Lise Not Ortalaması; Sıralanan sınav sonuçlarının yerleştirme işlemlerinden sonra boş kalan kontenjanların değerlendirilmesinde kullanılır.’ kriterinin değerlendirmeye alınması maddesinden ivedilikle vazgeçilmelidir.” şeklinde konuştu. 

“BAŞARIYI AŞAĞI ÇEKEBİLECEK OLUMSUZ OLAYLARLA ANILMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ” 

Yabancı öğrenci sayısının akademik başarıyı aşağı çekebileceğini ön gördüklerini ifade eden Baysal, konu hakkında üniversite rektörü ile görüştüklerini ve vakfın bundan rahatsız olduğunu belirterek, “Akademik başarıyı aşağı çekeceğini ön gördüğümüz Yabancı öğrenci sayısı ve Lise Diploması ile Öğrenci kabulü konuları hakkında Bolu’daki Yönetim Kurulu üyelerimiz, Üniversitemiz Rektörü ile görüşme yaptılar. Vakfımızın rahatsızlığını dile getirdiler. Kabuller yapılırken özellikle yurt dışında yapılan sınavların çok şeffaf ve bin bir zahmetle Üniversitemizi kazanan çok değerli öğrencilerimizin girdiği sınavlar seviyesinde olması gerektiği konusunu Rektörümüze ilettiler. Bolumuzun ve büyük hayırsever İzzet Baysal’ın kurucusu olduğu Üniversitemizin ilerleyen süreçte Akademik başarıyı aşağı çekebilecek ve ortaya çıkması muhtemel olumsuz olaylarla anılması asla kabul edilemez.” dedi. 

“BÜYÜYEMEMİŞTİR VE BAKIM ONARIM GÖRMEMİŞTİR” 

Baysal açıklamasının devamında İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesİ’nde de değindi. Hastanenin yapıldığı 2002 yılından beri hiç bakım görmediğini ve bunun için vakıftan beklentiye girilmemesi gerektiğini ifade etti. Baysal “İkinci bir konu; Vakfımızın Bolu’ya kazandırdığı 147 eserin günümüz şartlarına uyum sağlayamaması, yenilenmesi ve büyütülmesi hususlarında Vakfımızdan beklenti içinde olunmamalıdır. Yapılan protokoller gereği bu hizmetler Devletimizin uhdesindedir. 

 Milletimizin hizmetkarı olan Vakfımız, ihtiyaçlar doğrultusunda son 6 yılda bugünkü rayiçlerle yaklaşık 500 milyon TL. (Beşyüzmilyontürklirası) harcayarak ‘Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü’, ‘Hukuk Fakültesi’, ‘İzzet Baysal Aile Sağlığı Merkezi’ ve bu sene yapacağımız ‘Esin Baysal Aile Sağlığı Merkezi’ binalarını ve çok sayıda tıbbi cihazı hayır yapmıştır ve yapmaya devam edecektir.  

Vakfımızın Üniversiteye armağan ettiği eserlerin en büyüğü İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesidir. Açılışının yapıldığı 2002 yılından itibaren 22 yıl geçmesine rağmen, maalesef Tıp Fakültesi Hastanesi fiziki alan olarak hemen hemen hiç büyüyememiştir ve bakım onarım görmemiştir. Bolu nüfusunun yaklaşık üç kat artması ve çevre illerden çok fazla hasta gelmesi sebebiyle bugün Tıp Fakültesi Hastanesi ihtiyaca yeteri kadar cevap verememesi ve sorunların çözümü için hiçbir adım atılmaması başta biz Baysal Ailesini ve Vakıf Mütevelli heyet üyelerini son derece üzmektedir. Sorunun çözümü için Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri tüm yetkililer ile ayrı ayrı görüşmüş ancak herhangi bir somut sonuca ulaşılamamıştır. Kurumlar arasında yaşanan yetki tartışmalarından bir an önce vaz geçilerek sorunların çözülmesi tek gündem maddesi olmalıdır.” diye konuştu. 

 

2 yorum yapılmış
  • Vekiller
    21 Nisan 2024 • 14:24
    Milletvekilleri hadi bakalım halledin bu tadilat işlerini kaynak aktartın bilhassa tıp fakültesi hastanesine, hiç zannetmiyorum ama, sahi ne yapıyorsunuz siz
  • Deyalla
    22 Nisan 2024 • 21:43
    Vekiller siz kendi cebiniz dışında ne işe yararsınız?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.