VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TİŞAD KADIN KOLLARI BAŞKANI KADER TUT İŞLER “HAKKIMIZ OLAN ADALETİ GERİ İSTİYORUZ”

23 Nisan 2024

................................................................

TİŞAD Kadın Kolları Başkanı Kader Tut İşler, kadın katliamlarının hızla arttığını ve adaletin geç kaldığına ilişkin açıklama yaptı. İşler, “Sosyal devlet anlayışında cezalar ağırlaştırılmalı ve bu psikopatlar aramızda dolaşmamalı” dedi. 

TİŞAD Kadın Kolları Başkanı Kader Tut İşler, kadın cinayetlerine ilişkin açıklama yaptı. Geçtiğimiz günlerde Bolu’da 14 yıllık eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Meltem Zengin’i de hatırlatan İşler, “Bizler toplumda Meltem ve milyonlarca Meltemleri koruyamıyoruz.” dedi. 

“ADALET GEÇ KALDIKÇA SONU GELMEZ BİR HAL ALDI” 

Kadın katliamlarının hızla arttığını ve adaletin geç kaldıkça sonu gelmeyen bir hal aldığını belirten Kader Tut İşler, “Ülkemizdeki kadın katliamları hızla artarken gelmesini beklediğimiz adalet geç kaldıkça sonu gelmez bir hal aldı. Katledilen kadınlar geride kalan çocuklar yıkılıp dağılan aileler alt yapısında bu ülkede boşamama sorunu varken yıllarca süren davalar psikopat gibi toplumda pimi çekilmiş bomba gibi dolaşan adamlar sessiz sedasız kadınları katlederken ülkemizde geç kalan yargı sistemi var.” şeklinde konuştu. 

“BOŞANMANIN AYIPLANDIĞI SÜRECE AYRILIKLAR SAVAŞA DÖNÜYOR” 

Toplumdaki eğitim seviyesine dikkat çeken İşler, boşanmanın toplum tarafından ayıplandığını ve bu sebeple ayrılıkların savaşa döndüğünü, “Toplumda eğitim seviyesi düşük adamların toplum baskısının hakim olduğu boşanmanın ayıplanıp yadırgandığı sürece ayrılıklar çiftler arasında savaşa dönüyor. En yakınımızda Bolu'da Meltemin katledilmesi gibi nice örneklerini yaşadığımız kadın katliamları bitmek bilmezken hiç bir önlem alınmazken kadın olarak isyan ediyoruz artık toplum dur demeli sosyal devlet anlayışında cezalar ağırlaştırılmalı ve bu psikopatlar aramızda dolaşmamalı ,bir kadını katletmeden önce binlerce kez tehdit eden katil adayları işin sonunda yapacağını yine yapıyor, adalet istiyoruz katledilen kadınlar için yetim kalan çocuklar dağılan aileler için adalet istiyoruz, yıllar süren davalar istemiyoruz kadının kaybetmiş olduğu hakları geri istiyoruz.” sözleriye ifade etti.  

“HAKKIMIZ OLAN ADALETİ GERİ İSTİYORUZ” 

Yüzyıllar öncesinde kadınlara verilmiş olan hakları geri istediklerini ifade eden İşler, “Bizim toplumumuzda örf ve adetlerimizde yüzyıllar öncesinde kadının dinimizin de öncelikleri içinde olan verilmiş haklarını geri istiyoruz olmayan hakkı değil hakkımız olan adaleti istiyoruz. Sessizce katledilmek istemiyoruz savaşta bile kadınlar çocuklar öncelikle korunurken bizler toplumda Meltem ve milyonlarca Meltemleri koruyamıyoruz. Meltem ve katledilen bütün kadınlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum.” diye konuştu. 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.