
| 18 Ağustos 2024 |

Bolu’nun Göynük ilçesinde 4 gündür devam eden orman yangını 72 saatin ardından kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ediyor.
Bekirfakılar köyündeki ormanlık alanda 15 Ağustos Perşembe günü saat 12.30 sıralarında çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın sebebiyle Yeniköy, Çaylak, Bekirfakılar ve Umurlar köylerinde bulunan 490 kişi tedbir amacıyla tahliye edilerek akrabalarının yanına yerleştirildi. 4 gündür 12 farklı noktada devam eden yangın sayısı 3’e indirildi. Yangınların çıkış nedeniyle ilgili gözaltına alınan 4 şahıstan 2’si tutuklandı. Gece boyu karadan müdahale edilen orman yangınına günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale edilmeye yeniden başlandı.
YANGIN 72 SAATLİK MÜCADELENİN ARDINDAN KONTROL ALTINA ALINDI
İlçedeki ekiplerin dik yamaçlardaki 72 saatlik zorlu mesaisi neticesinde yangın kontrol altına alındı. Çeşitli bölgelerdeki devam eden orman yangınlarının son durumu hakkında İzmir'den açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bolu'daki yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Yumaklı soğutma çalışmalarının devam edeceğini belirterek, "Sarp araziler ve uçurumlarla Bolu büyük ve geniş bir alandı. Burada arkadaşlarımız çok çetin bir mücadele verdiler. Çok şükür burayla ilgili şu anda kontrol edildi bilgisini veriyorum. Burada da soğutma çalışmaları devam edecek. Bölgedeki ağaç yapısı itibariyl zaman zaman küçük tütmeler görebilir vatandaşlarımız ama hiçkimseyi endişelendirecek bir durum söz konusu değil. Çok şükür burası da kontrol altına alınmış vaziyette." şeklinde konuştu.