VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇETİNKAYA, AKGÜL’E SERZENİŞTE BULUNDU “KURAYA 2 GÜN KALA BU AÇIKLAMA NEDEN?”

3 Eylül 2024

.............................................................

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün İl Özel İdaresi’ne alınacak 17 işçinin kura talebine İl Genel Meclisi Başkanı Ekrem Çetinkaya’dan cevap geldi. Çetinkaya, “Hakkaniyet konusunda ben de sizler kadar hatta sizden daha fazla hassasım.” dedi. 

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün İl Özel İdaresi’ne alınacak; 17 işçinin “Geçmiş yıllarda yapılan amca-yeğen alımları tedirgin ediyor. İşçi alımlarının, canlı yayın yapılarak kura ile yapılması en büyük arzumdur” açıklamasına, İl Genel Meclisi Başkanı Ekrem Çetinkaya serzenişte bulundu. Akgül’ün böyle bir açıklama yapmasına anlam veremediğini söyleyen Çetinkaya, hakkaniyet konusunda herkesten fazla hassas olduğunu söyledi. 

 “Kura ile alınacağı zaten belliydi” 

 İşçi alımının kura ile yapılacağının bilinmesine karşılık, Milletvekili Akgül’ün böyle bir açıklama yapmasına anlam veremediğini belirten Çetinkaya; “Özel İdare’de 17 işçinin alımı süreci devam ediyor. 7 farklı kolda 17 tane işçi alınacak. Yakın zamanda Yeniçağ ve Kıbrıs ilçelerimize personel alımı gerçekleştirdik. Bunlar kura ile yapıldı. 17 kişinin alımıyla ilgili de bir noter kurası süreci gerçekleşecek. Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi Spor Salonunda bu kura çekilecek. İl Genel Meclisi Üyelerimizle yaptığımız konuşmalarda bunu zaten ifade ediyorduk. Yani böyle bir karar zaten verilmişti. Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir Facebook paylaşımı basına da düştü. Beni 300 kişiye yakın insan arıyor. Muhtemelen sizleri de aramıştır. Benim her birine söylediğim bu noter kurasıyla gerçekleşecek. Yapacağımız bir şey yok. Biz de herkesin hukukunu koruma gayretinde olacağımızı bildirmiştik. Buna rağmen bir açıklama yapıldı. Sebebini anlayamadığım için bu serzenişimi ifade etmek istedim” dedi. 

“Neden mülakat yapılıyor ?“ 

 Bazı kadrolarda noter kurası olmayacağını belirten Çetinkaya, “Bazı kadrolarda noter kurası olmayacak. Ben inanın detayı bilmiyorum. Bunun kararını İl Özel İdaresi veriyor. Mesela bütün kadrolar kuraya girmeyecek. Bir tanesini biliyorum. Başvuruda istenilen belgeleri tam olan sadece bir kişi olduğu için kuraya girmeyecek. Onun dışında bir sebep yok. Mülakatla ilgili şunu söyleyebilirim. Mesela Benim Abim 25 senedir C ehliyete sahip ama sadece iki kez kamyon kullanmış. Böyle bir adamı kamyon şoförü almak buraya ne kadar doğru? Yani kamyona bindiği zaman az çok bunun tecrübesini edinmiş olması gerekiyor” diye belirtti. 

“Kuraya iki gün kala bu açıklama neden? 

İşçi alımına iki gün kala neden böyle bir açıklama yapıldığına serzenişte bulunan Çetinkaya, “Bunun dışındaki hakkaniyet konusunda ben de sizler kadar hatta sizden daha fazla hassasım. Benim serzenişimin asıl sebebi zaten karar bu şekildeydi. Zaten noter kurasıyla yapılacaktı. Neden iki gün kala böyle bir açıklama yapıldı? Benim serzenişim için buna sadece, gerçekten bu işi bilen ve çalışkan insanlarla çalışmayı arzu ediyoruz. Bizim İl Genel Meclisi ile İl özel idaresini karıştırmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

4 yorum yapılmış
  • Bolulu
    3 Eylül 2024 • 19:14
    Açıklamanın cevabını kendin vermişsin müdür, bazı kadrolar kuraya girmeyecek diyorsun,detayları bilmiyorum diyorsun, çok belli oluyor kurasiz alım torpilli bir işe alım olacağı icin vekilde haklı olarak bütün alımlar kura ile olsun diyor, daha önceleri hep AKP yandaşları kurarız torpille işe alındığı için
  • muhtar
    4 Eylül 2024 • 07:33
    MHP vekil anlamadan ortaya çıkıp açıklama yapıyor .Alınmış bir karar var sokaktaki dedikodularla açıklama yapmamalıydı
  • Vatanda
    4 Eylül 2024 • 09:17
    Her kura ile alımda adalet var mı buradan asıl çıkan vatandaşların hakkı da koftiden sebeplerle yeniliyor başıma geldi resmi yazı gelsin idare mahkemesi ne başvuru yapıp halk tv now tv tele1 kanallarında haber olmasını da sağlayıp cemal enginyurt dan mecliste konuşma yapmasını isteyeceğim
  • Ali
    4 Eylül 2024 • 16:10
    İsmail akgül vekilimiz doğru ve yerinde bir açıklama yapmıştır daha önceden olanlar yüzünden akraba tanıdık muhtar çocugu gibi kişilerin özel idareye işe alınmasından dolayı yeni dönemde de bunlar olmaması için sakın vekilimiz açıklama yapmış ve isteklerini söylemiştir sizede bu istekleri karşılamak düşer bu saatten sonra zaten her iki parti ittifak ortağı bu kadar sorun olmamalı ortada adeletsizlik olmasın diye bu açıklamalar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.