
| 28 Nisan 2025 |

Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında Bolu turizmi çökme noktasına geldi. Yerli ve yabancı turistler Bolu’yu tercih etmezken, otellerde doluluk oranı yüzde 20’lere kadar düştü. Bolulu turizmciler yaşanan sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileteceği belirtildi.
Bolu’daki turizm sektörü temsilcilerinin, yaşanan sorunlar nedeniyle Türk Mutfağı Haftası’na destek vermeyecekleri öğrenildi. Otellerin boş kaldığı ve durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletileceği öğrenildi.
34 KONAKLAMA TESİSİNİN FAALİYETİNE SON VERİLDİ
Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen Grand Kartal Otel yangını faciası sonrası, kentte başlayan otel denetimlerinde, 34 konaklama tesisinin faaliyetine son verilmişti. Turizm sektörü temsilcilerinden alınan bilgilere göre, Bolu’da gerçekleştirilen otel denetimlerinin farklı yönlere çekildiği dile getirilmişti.
TURİZMCİLER DESTEK VERMEYECEK
Bolu’daki turizm sektöründe kriz sürerken, yeni bir gelişme yaşandı. Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından mayıs ayında gerçekleştirilecek Türk Mutfağı Haftası programına, turizm temsilcilerinin destek vermeyeceği öğrenildi.
TURİSTLERİN BOLU’YA İLGİSİ AZALDI
Bolu’daki otellerde doluluk oranlarının yüzde 20 seviyesine kadar inerken, yerli ve yabancı turistlerin Bolu’ya ilgisini yitirdiği bildiriliyor. Yaşanan sorunların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a direkt iletileceği öğrenildi. Bolu’daki sektör temsilcileri dosya hazırladı. Dosyanın bakan yardımcıları aracılığıyla Cumhurbaşkanı’na ulaştırılacağı öğrenildi.
Turizmciler, bu süreçte hem maddi hem manevi anlamda büyük yıpranma yaşadıklarını ifade ediyor. Özellikle ekonomik sıkıntılar nedeniyle otellerde işten çıkarmaların arttığı ve sektörde ciddi bir istihdam kaybı yaşandığı dile getiriliyor.
Kaynak: Köroğlu Gazetesi