
| 2 Mayıs 2025 |

Diyanet-Sen Bolu Şube Başkanı İsa Afacan, toplumda giderek artan ahlaki yozlaşmanın en büyük nedenlerinden birinin gündüz kuşağı televizyon programları olduğunu belirterek, bu tür yayınlara karşı 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.
Diyanet-Sen’in 2025 Aile Eylem Planı çerçevesinde yürütülecek panel, basın açıklamaları ve imza kampanyalarının ilk ayağı Bolu’da düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla başladı. Açıklamada konuşan Bolu Şube Başkanı İsa Afacan, gündüz kuşağında yayınlanan bazı televizyon programlarının insanlık onuru ve kadim aile değerlerini yok ettiğini vurguladı.
"ŞİDDET, CİNAYET, İSTİSMAR EKRANDA NORMALLEŞTİRİLİYOR"
Afacan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Çocuk istismarı, cinsel saldırı, aile içi şiddet, cinayet ve çarpık ilişkiler gibi konular, bu programlarda olağanlaştırılıyor. Yayınlar, sadece bireyleri değil, toplumu da derinden sarsıyor. Ahlaki doku bozuluyor, çocuklarımızın dünyası telafisi güç biçimde kirleniyor.”
“GÜNDÜZ KUŞAĞI PROGRAMLARI YAYINDAN KALDIRILMALI”
Diyanet-Sen olarak aile kurumuna zarar veren her türlü içeriğin karşısında olacaklarını belirten Afacan, medya kuruluşlarını toplumun kültürel ve manevi değerlerini desteklemeye çağırdı. Yayıncılığın ‘insana değer vermesi’ gerektiğini belirten Afacan, aileleri de medya konusunda daha duyarlı olmaya davet etti.
KURAN VE HADİS VURGUSU
Açıklamasında Kur’an-ı Kerim’den “Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun” (Tahrim 66/6) ayetini ve Peygamber Efendimiz’in “Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüğünüzden sorumlusunuz” hadisini hatırlatan Afacan, aileyi korumanın bireysel değil toplumsal bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.
“AİLEYİ KORUMAK FARZ-I AYNDIR”
Diyanet-Sen’in imza kampanyasına destek çağrısında bulunan Afacan, “Diyanet-Sen olarak diyoruz ki aileyi korumak farz-ı kifaye değil, farz-ı ayndır. Bu nedenle örgütlü gücümüzle, aileye yönelik hassasiyetimizin gereği olan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI
Afacan son olarak, Büyük Aile Platformu’nun başlattığı imza kampanyasına Boluluları da davet ederek, “Gelin bu sesi birlikte yükseltelim. Medyada ahlaki çürümeye karşı hep birlikte dur diyelim” ifadelerini kullandı.