VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

220 bin akıllı kart dağıtıldı

28 Kasım 2011

Akıllı kart uygulaması kapsamında pilot il seçilen Bolu'da vatandaşlara kart dağıtımı yapıldı. TÜBİTAK tarafından geliştirilen ...

Akıllı kart uygulaması kapsamında pilot il seçilen Bolu'da vatandaşlara kart dağıtımı yapıldı. TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve kopyalanma riskine karşı yedi üstün güvenirlikli önlemle korunan çipli akıllı kartları teslim alan vatandaşların parmak izleri de alınarak karta kopyalandı.

1 Kasım 2010'da kartların dağıtımının tamamlanmasının ardından il genelinde 220 bin kart sahibine teslim edildi. Vatandaşların sağlık kuruluşlarında ve eczanelerde kullanacağı, ayrıca nüfus cüzdanı yerine de geçecek kartlar için de cihazlar kurumlara teslim edilerek kurulumu yapıldı.

2008 yılında başlatılan proje kapsamında kartların 2010 yılından itibaren kullanılmasına başlandı. Vatandaşlar kartlarla hastaneye gidip kartlarıyla muayene olup eczanelerden de ilaçlarını aldı.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Murat Kayabaş akıllı kart uygulamasının Bolu'da iki yıl önce başlayan bir proje çalışması olduğunu belirterek, "TÜBİTAK ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun birlikte yürüttüğü bu çalışma da Bolu pilot il olarak seçilmişti. İlk etap da hastanemizde bulunan bütün polikliniklere akıllı kart uygulamasının gerçekleşeceği cihazlar yerleştirildi. Daha sonra da Nüfus Müdürlüğü, Bolu halkına bu kartları dağıttı. Hastalar da bu kartlarla hastaneye gelerek muayene oldular. Hastalıklarıyla ilgili bilgiler kartlarına işlendi ve eczanelerden bilgilerini kolayca alabildiler.

Uygulama altı ay önce tamamlandı ve tüm Türkiye'de aynı tarihte başlayacak. Şu an bizde sistem devre dışı. Sistem ilk etapta tam şekilde uygulandı, fakat altı aydan bu yana uygulanmamakta. Alt yapı olarak tamamen hazırız. Sistemin başlangıcı belirlendikten sonra Bolu'da uygulamayla ilgili bir sıkıntının olacağını düşünmüyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.