VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Belediye'de bütçe tartışmaları

28 Kasım 2011

Bolu Belediyesinin Paşaköy mezarlığına ticari dükkânlar yapmak istemesi CHP’li meclis üyeleriyle, AKP’lileri karşı karşıya getirdi.     Bolu ...

Bolu Belediyesinin Paşaköy mezarlığına ticari dükkânlar yapmak istemesi CHP’li meclis üyeleriyle, AKP’lileri karşı karşıya getirdi.

Bolu belediye meclisinin Kasım ayı ikinci oturumunda bir ilk yaşandı. Meclisin CHP’li üyeleri belediyenin 2012 yılı bütçesine ret oyu verdiler. Belediyenin 2012 yılı bütçesini 103 milyon 750 bin lira olarak belirlediğini söyleyen CHP’li meclis üyeleri “ Belediyenin kaynakları ile giderleri arasında derin bir uçurum var. Belediye’nin toplayacağı paralarla bu harcamaları yapması bize mantıklı görünmüyor.2012 yılı bütçesi açık verecek gibi görünüyor. O yüzden bütçeye toplu olarak ret oyu verdik” şeklinde konuştular.2012 yılı bütçesi AKP’li meclis üyelerinin verdiği kabul oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Bütçe hayali ve içi boş

Bolu belediye meclisinin Kasım ayı ikinci birleşiminde Plan ve bütçe komisyonundan gelen raporlar görüşüldü.2012 Mali yılı Gelir-Gider bütçe taslağının görüşülmesi sırasında CHP’li meclis üyeleri ile AKP’li meclis üyeleri arasında çok ilginç diyaloglar yaşandı.

CHP Meclis Üyeleri 2012 yılı belediye bütçesine ret oyu vereceklerini vurgulayarak; “Geçtiğimiz yıl belediyeye ait dükkânların satışından elde edilen 8 milyon lira Bolu belediyesinin can simidi oldu. Bu yıl belediyenin hizmetlerine % 10 ile % 25 arasında zam yapılarak tahmini bütçe denkleştirilmeye çalışılıyor. Bizim hesaplarımıza göre Bütçenin toplamda 70 milyon lira olması gerekiyor. Oysa bahse konu olan rakam 103 milyon 750 bin liradır. Bu yüzden hazırlanan bütçe tamamen hayali ve gerçekleşme ihtimali imkânsızdır. Bütçenin 40 milyon lirası işçi giderlerine, 7.5 milyon lirası faiz giderlerine yaklaşık 2 milyon lirası temsili ağırlama giderlerine gittiğine göre, geri kalan para ile hiçbir iş yapılmayacağına inanıyoruz. Bu şartlarda Bolu’yu kandırmanın anlamı olmadığını düşünerek bütçeyi kabul etmiyoruz” şeklinde konuştular. Yapılan oylama sonrasında AK Partili üyelerin verdiği evet oyu ile bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.

Her şey bitti de sıra mezarlıklara mı geldi?

İmar Komisyonundan gelen raporların görüşülmesi sırasında Paşaköy Mezarlığından 18,5 metre içeri girilerek ticari dükkânların yapılmasıyla ilgili karar mecliste en çok tartışılan kararların başında yer aldı. Kentin önemli giriş merkezlerinden biri olan Paşaköy’de bulunan mezarlıktan 18,5 metre içeri girilerek dükkân yapılmasıyla ilgili komisyon kararı CHP’li meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. Konu ile ilgili olarak konuşan CHP’li Meclis Üyesi Erhan Beykoz “ Dünyanın en değerli yerlerinden biri olan Zincirlikuyu Mezarlığında dükkânlar olmamasına karşılık, Paşaköy mezarlığı girişine dükkân yapılmasına anlam veremiyorum. İmar Komisyonundan gelen rapor uyarınca Paşaköy Mezarlığına dükkân yapılmasına karşıyım. Mecliste AKP ve CHP’den olmak üzere Paşaköy’lü 2 tane meclis üyesi var. Bu arkadaşlarımızı böyle bir karardan sonra mahallelerine sokmazlar. Her şey bitti şimdi de sıra mezarlara mı geldi? Konu tekrar gözden geçirilmeli” dedi. Bunun üzerine oturumu yöneten başkan Yılmaz raporun geri çekilmesini isteyerek konunun yeniden görüşülmek üzere İmar komisyonuna gönderilmesine karar verdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.