VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"İlk 3 il arasında değil, ilk 30'a dahi giremez"

14 Aralık 2011

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, çıkarılan yeni bir yönetmelikle 2014 yılına kadar ...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, çıkarılan yeni bir yönetmelikle 2014 yılına kadar Bolu'da patates üretilmeyeceğini öne sürdü.

Özcan, CHP Bolu İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, meclis kürsüsünden Bolu'nun sorunlarını gündeme getirmeye çalıştığını söyledi. Bu çercevede, Bolu'da binlerce insanı ilgilendiren patates konusunu da meclise taşıdığını belirten Özcan, 'AK Parti tarafından bitki pasaportu yönetmeliği çıkartıldı. Bu yönetmeliğin iki yönü var. Bir tanesi köylüyü vergi mükellefi yapmak, diğeri ise patates üreticilerini ilgilendiren bir konu. Yönetmelik 1 Aralık 2011 tarihi ile yürürlüğe girdi. Bu yıldan itibaren 2014 yıl sonuna kadar Bolu'da patates üretimi yapılamayacak" görüşünü savundu.

Daha önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile görüştüğünü hatırlatan Özcan, yaptığı görüşmede bitki pasaportu yönetmeliği sisteminin patates üreticilerine büyük darbe vuracağını savundu.

Bolu'da 4 yıl yemeklik ve tohumluk patates üretilmezse üreticilerin gerçek anlamda "perişan" olacağını ifade eden Özcan, "Onun için bu uygulamayı yürürlüğe koymamalarını istemiştim. Yada 4 yıldan 2 yıla düşürelim ve uygulamasını da 2 yıl erteleme talebinde bulundum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı iyi niyetli girişimlerime rağmen bu konuda adım atmayınca meclis kürsüsünden eleştirimi yeniden getirdim" diye konuştu.

“Ancak daha da vahim olan şey, bu konuşmadan kısa bir süre sonra AKP’nin Bolu Milletvekili Sayın Ercoşkun bir konuşma için kürsüye çıktığında benim Bolu’yla ilgili Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı ve Orman Bakanı’na yönelik eleştirilerime karşı çıktı, bu eleştirilerin haksız olduğunu söyledi. Yani ‘Sen Bolu Milletvekili olarak çıkıp orda patates üreticilerinin sıkıntıları var bunların hali ne olacak diye soruyorsun ama patates üreticilerinin herhangi bir sıkıntısı yok’ dedi. ‘Sen Bolu’da orman köylüsünün sıkıntıları var’ diyorsun ama orman köylüsünün hiçbir sıkıntısı yok’ dedi. Ben buradan vatandaşımıza bunları anlatmak istiyorum. ‘Sıkıntılarımızı seçip Meclis kürsüsünde dile getir’ diyen vatandaş, AKP’li milletvekillerinin o kürsüye aylar sonra çıkıp Bolu’nun hiçbir sorunu yok, patates üreticisi halinden memnun; orman köylüsü halinden memnun, Bolu’da kümeslerle ilgili önemli bir sorun yok’ diyebilecek milletvekillerini Ankara’ya göndermiş.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.