VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Gazeteci köşesinden feryat etti

29 Aralık 2011

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl'ün hakkında açtığı davada para cezası alan gazeteci Aydın Özpelit, kendisine ...

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl'ün hakkında açtığı davada para cezası alan gazeteci Aydın Özpelit, kendisine ait basın kuruluşunda yayınladığı banka hesap numarasından ödeyeceği ceza için kendisine yardımda bulunulması çağrısında bulundu.

Bolu Gündem Gazetesi'nin haberine göre, Mudurnu'da düzenlenen bir festivale katılan CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ilçe sakinlerine seslenerek yaptığı siyasi konuşmada, “Bolu'da üç milletvekilinden ikisini CHP'ye, üçün birini de AKP'ye verin” açıklamasında bulunmuştu.  İnce'nin o dönem çok tartışılan bu açıklamaları hakkında ilçede görev yapan gazeteci Aydın Özpelit www.mudurnuhaber.com adresli internet sitesinde yayınladığı köşe yazısında, İnce'nin sözlerinden CHP'li Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl'ü sorumlu tutarak İnegöl'e eleştirilerde bulunmuştu.

Gazeteci Özpelit tarafından kaleme alınan yazıda suç istinat eden ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle Başkan İnegöl, Aydın Özpelit hakkında dava başvurusunda bulundu. Açılan dava sonrası Gazeteci Özpelit para cezası aldı. 2004-2009 yılları arasında bir dönem Ak Parti Mudurnu Belediye Meclisi üyeliği de yapan Özpelit, CHP'li siyasiler hakkında yazdığı yazıdan dolayı aldığı para cezasının ödenmesinde kendisine destekte bulunulması için harekete geçti.

GAZETECİDEN DESTEK ÇAĞRISI

Özpelit, kendisine ait internet sitesinde banka hesap numarası yayınlayarak, şu açıklamalarda bulundu: “Dilencinin geliri yüksek, payandası alçak olurmuş! Bu atasözünü neden kullandığımı soracak olursanız, net bir şekilde anlaşılmak istediğim için böyle bir başlık attım. Dilenci değilim, şu ana kadarda hiç olmadım. Ama manevi yönden mağdurum ve kendi görüşümü bir türlü anlamak istemeyen insanlar var, etrafımda… Bugüne kadar Mudurnu adını duyurmamın karşılığında sizlerden bana destek çıkmanızı istiyorum. Bu dilencilik değildir. Tarihi Osmanlı kasabasının bir ferdi olarak, Mudurnu ilçeme gelerek Bolu ilimizin Milletvekillerine hakaret edenler için yazdığım köşe yazısından dolayı, mahkeme sonrasında hakkımda tazminat ödeme karar verildi. 31 Aralık 2011 tarihine kadar ödemem gereken bedelde sizlerinde tuzunuzun bulunmasını istiyorum. Çünkü amacım Mudurnu insanının yapması gereken örnek bir davranış olduğunu düşündüğümden, buna destek olmak isteyenler tarafıma katkıda bulunabilirler.  Vereceğiniz katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

Kaynak: Bolu Gündem

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.