VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAYTAP'tan köpek barınağına polisli incemele

16 Ocak 2012

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Bolu Belediyesine ait hayvan barınağında soğuktan öldüğü iddia edilen köpekler için ...

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Bolu Belediyesine ait hayvan barınağında soğuktan öldüğü iddia edilen köpekler için polise tutanak tutturup suç duyurusunda bulundu.

Kendilerine gelen ihbarları değerlendiren HAYTAP yetkilileri, gece Bolu'dan bir ihbar aldı. İstanbul'dan yola çıkan HAYTAP yaşam arabası ekibi, kar yağışı nedeniyle zorlu bir yolculuğun ardından Bolu'ya ulaştı. Federasyon yetkilileri Ege Sakin, Şule Baylan, Semih İğdigül ve Kazım Çağın, Bolu Belediyesi'ne ait Aşağısoku Mahallesi'nde bulunan hayvan barınağına geldiler. Hiçbir yetkilinin olmadığı barınağa giren yetkililer, karlar altındaki hayvanları görünce şaşkına döndü. Bu sırada zincire bağlı bir köpeğin yerde ölü vaziyette bulunması HAYTAP yetkililerini kızdırdı. Olay yerindeki hayvanların fotoğraflını çeken yetkililer nöbetçi savcıya giderek suç duyurunda bulundu.

Gecenin karanlığında yeterli çalışma yapamayan ekipler, sabah saatlerinde yeniden barınağa geldi. Ancak, içeride değişiklik yapan belediye ekipleri demir kapıyı açmadı ve yetkililerle basın mensuplarının içeriye girmesine izin verilmedi. Demir kapıdan içeri giremeyen federasyon yetkilileri, barınağa polis ekibi çağırdı. İzmir Temsilcisi Şule Baylan, polislerden olay yerine alınmadıkları için tutanak tutmalarını istedi. Bunun üzerine barınağa giren polis ekipleri fotoğraf çekip tutanak hazırladı. Bu sırada belediye ekipleri de demir kapıyı açarak basın mensupları ve HAYTAP yetkililerinin içeri girmesine izin verdi.

Barınağı gezen federasyon yetkilileri, soğukta titreyen köpekleri görünce büyük üzüntü yaşarken, gece saatlerinde ölü bulunan köpeklerin yerlerinden kaldırıldığını tespit etti. HAYTAP İzmir Karaburun Temsilcisi Şule Baylan, basın mensuplarına barınakta yaşananları anlatarak şöyle konuştu: "Biz, buraya dün gece geldik. Çünkü biz, burada hayvan hakkı ihlali olduğunu öğrendik. İstanbul'dan yola çıktık ve kar yüzünden İzmit'te üç saat bekledik. Buraya geldiğimizde fotoğraflar çektik. Fotoğraflar da gördük ki gerçekten hayvanların durumları çok kötü. Gerekli yasal müracaatları yaptık. Belediyeyi aradık. Başkana ulaşmaya çalıştık. Ancak, şu an gördüğünüz gibi barınağın kapısı kapanmış ve barınakta değişiklikler yapılmakta. Bizim gördüğümüz, tespit ettiğimiz yerler düzeltiliyor. Bizim de istediğimiz bu. Ancak, bu köpeklerin suçu ne? Neden zincirleniyor. Bunlara cevap bekliyoruz."

Şule Baylan ve beraberindekiler daha sonra barınağı gezerek incelemelerde bulundu. Gerekli fotoğraflar alındıktan sonra ekipler barınaktan ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.