VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"Bolulular çok uyuşuk. Afyon yutmuş gibi" polemiği sürüyor

17 Ocak 2012

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yerel basında çıkan "Bolulular çok uyuşuk. Afyon yutmuş ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yerel basında çıkan "Bolulular çok uyuşuk. Afyon yutmuş gibi" sözlerinin bazı kesimler tarafından çarpıtıldığını ifade ederek, "Ben bu lafı Bolu halkı için söylemedim. Hizmetlerimizi yavaşlatan veya sahip çıkmayan bazı kesimler için ifade ettim." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın "Bolu halkı Afyon yutmuş gibi" sözleri yerel basında geniş yankı uyandırdı. Günlerdir kamuoyunda yapılan "uyuşuk" tartışmalarına Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan yanıt geldi. Açıklamalarının çarpıtıldığını söyleyen Yılmaz, "Ben Bolululara uyuşuk demedim. Bolu'daki bazı bürokratlar ve sivil toplum örgütleri meselelerine sahip çıkmıyor dedim. Bu kişilere uyuşuk davranıyorlar dedim. Buna bir sürü örnek verebiliriz. En azından Kent Meydanı Projesi'nin tamamı hiç bize sorulmadı. Yapılıp maketi önümüzde geldiği halde mimarlar odası hala 'bu bizim yaptığımız projedir' deme cesareti gösteremiyorlar. Dün mimarlar odası lüzumlu lüzumsuz bir sürü laf etmiş ama kendi projelerine sahip çıkma becerisini, olgunluğunu dahi gösterememiş. Tekrar ediyorum. Bolulu mimarların ortak projesidir. Projelerine sahip çıksınlar. veya desinler ki 'yaptığımız şeye sahip çıkmıyoruz.' Ben onların yaptığı şeye sahip çıkarım. Eğer biz böyle dediğimiz halde sahip çıkamıyorlarsa uyuşukluk buradadır ve ben bu uyuşukluğu halk için söylemedim" diye konuştu.

Kendisine 'vurun abalıya' şeklinde yüklenildiğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Bolu halkı yaptığınız işi beğeniyorsa sonuna kadar destek veren bir yapıdadır. Bolu'yla ilgili kendi fikirlerini ortaya atanlar, bunların içinde siyasi partiler birinci önceliktedir. Bolu ile ilgili hiçbir fikir üretememektedirler. Yaptığımız ve sunduğumuz projelerle ilgili de 'istemezükcü'nün de dışında bizi yönlendirebilecek hiçbir fikir üretememişlerdir. Sivil toplum örgütleri de dahildir. Örnek mi istiyorsunuz? Kent Meydanı'yla ilgili biraz önce söylediğim gibi Mimarlar Odası'nın yaptığı şeye 'Alaaddin yaptı' diye 'vurun abalıya' şeklinde doğrusunu bile öğrenmeden konuşuyorlar. Orada simit dağıtılmadı mı siyasi partiler tarafından. Onlar işin doğrusunu öğrenerek mi hareket ettiler. Tabi ki de hayır. Projeyi bile kimin yaptığını bilmeden hareket ettiler. Nedense işin doğrusunu öğrenme niyetinde olan doğru kişilere rastlayamıyorum. Yanlışsa şu doğrudur diye tedbir üretebilen bir başka kişiye de rastlayamıyorum. Unutulan yuvarlak lafların ötesine geçemiyorlar" ifadelerini kullandı

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.