VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tıp Fakültesinde bir ilk yaşandı

30 Ocak 2012

 Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, ilk kornea nakli gerçekleştirildi.

 Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, ilk kornea nakli gerçekleştirildi.

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Serdal Çelebi ve Kornea Bankası Tıbbi Müdürü Yrd.Doç. Dr. Mesut Erdurmuş tarafından 26-27 Ocak 2012 tarihlerinde iki ayrı kornea nakli yapıldı. Nakillerden biri, göz hastalığı nedeniyle yıllardır tedavi gören 30 yaşındaki kadın hastaya yapılarak sağlığına kavuşturuldu. Diğer nakil ise kesici bir cisim ile yaralanma sonucu gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya olan 27 yaşındaki erkek hastaya yapıldı. Ameliyat için Muş'tan Bolu'ya gelen hastanın hem gözünün zarar gören kısımları operasyonla kurtarılırken hem de kornea tabakasına nakil yapıldı. Başarılı operasyonların ardından her iki hasta göz hastalıkları servisinde kontrol altında tutuluyor.

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdal Çelebi, "Hastanemizdeki kornea bankası, bölgemizin tek kornea bankası olma özelliğiyle hizmet vermektedir. Büyük şehirlere giden hastalar 5-10 yıl arasında kornea beklerken, hastanemizde bu bekleme yaşanmamaktadır. Şu an 10 kişiye daha kornea nakli yapılması planlanmaktadır" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.