VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu Dağı eski canlılığına kavuşuyor

4 Şubat 2012

Ankara ve İstanbul arasında ulaşımın kilit noktasında bulunan, dinlenme tesisleriyle her gün binlerce kişiyi ağırlayan ...

Ankara ve İstanbul arasında ulaşımın kilit noktasında bulunan, dinlenme tesisleriyle her gün binlerce kişiyi ağırlayan ve tünelin faaliyete geçmesiyle eski popülerliğini yitiren Bolu Dağı, Düzce Valiliğinin projesiyle yeniden eski günlerine dönmeye hazırlanıyor.

Bolu Dağı Tüneli'nin açılması ile D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde bulunan dinlenme tesislerinin ziyaretçi sayısında önemli oranda düşüş yaşandı. Düzce Valiliği, trafik kazaları ve kış aylarında ulaşıma kapanan yollarıyla genelde olumsuz haberlere konu olan Bolu Dağı'nda "imaj yenileme çalışması" yapma kararı aldı.

Valilik, eşsiz manzarası ve lezzetli yiyecekleriyle öne çıkan Bolu Dağı'nın, turistik yatırımlarla yeniden canlılık kazanması ve doğru şekilde tanıtılması için çalışma başlattı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Düzce Valisi Vasip Şahin, Bolu Dağı'nın büyük bölümünün Düzce sınırları içinde kaldığını ifade ederek, yol kenarındaki tesislerin eski günlerine dönmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda ilk olarak yol standartlarının iyileştirileceğini kaydeden Şahin, bu yıl Bolu Dağı'nın asfalt işlemlerini tamamlayarak, yol standardını en üst seviyeye çıkarmaya çalışacaklarını, asfalt yenileme çalışmaları sırasında aydınlatma çalışması da yapılacağını belirtti.

Bolu Dağı'nın Düzce için turistik anlamda önemli bir kazanç kapısı olduğunu ifade eden Şahin, "İnşallah yolun tamamlanması halinde Bolu Dağı eski imkanlarına kavuşmuş olur" dedi.

Bolu Dağı'na ilginin gün geçtikçe iyi duruma geldiğine işaret eden Şahin,

"Yeni yolun açılmasıyla eski yolun saf dışı olacağı düşünülüyordu. Ama çok şükür şu anda orada yaklaşık yüzde 30 civarında araç geçişi var. İnşallah bu tür iyileştirmeler kapsamında araç geçişini yüzde 50'lere çıkartabilirsek Bolu Dağı'nın ekonomik anlamda istihdamını artırırız. Bu da Düzce'nin gelişmesi adına önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

-"Bolu Dağı'nın havasını, suyunu özledik"-

Bolu Dağı'ndaki tesis sahiplerinden Ferda Yıldırım, tünelin açılmasından sonra müşterilerinde eskiye oranla büyük düşüş yaşandığını, ancak son dönemde güzergahın yeniden tercih edilmeye başlandığını söyledi.

Müşterilerinin çoğunun "Otoyoldan gidip geliyoruz ama Bolu Dağı'nın havasını, suyunu özledik" dediğini aktaran Yıldırım, "Son dönemlerde müşterilerimizin tekrar Bolu Dağı'na dönmesi esnaf olarak bizi çok memnun ediyor. Burada bize düşen görev, Bolu Dağı'nda müşteriye kaliteli hizmet sunarak, daha fazla ilgi göstermek ve bunun sonucunda müşterinin Bolu Dağı'nı tercih etmesini sağlamak" dedi.

Düzce Valiliği tarafından başlatılan ışıklandırma ve asfaltlama çalışmalarının bölgenin tekrar hareketlenmesine büyük katkısı olacağınına inandığını söyleyen Yıldırım, yol ve ışıklandırma çalışmasının Bolu Dağı'nın tercih edilmesine önemli bir katkı sağlayacağını kaydetti.

Bolu Dağı'nda esnaflık yapan Recep Uçar ise "Bolu Dağı'nın kapandığına" dair haberlerin yolun tercih edilmesini engellediğini savunarak, "D-100 karayolu hiçbir zaman çok uzun süreyle kapanmaz. Işıklandırma ve asfaltlama çalışmalarıyla yol daha da güzel olacak" diye konuştu.

-"Nostalji değil yaşayan bir gerçek"-

Bolu Dağı'nda işletmecilik yapan İlhan Piroğlu da tünelin açılmasına rağmen "ağız tadını bilen, damak zevki olan insanların asla Bolu Dağı'ndan vazgeçmediğini" söyledi.

Bazı dönemlerde azalan ziyaretçi sayısı nedeniyle zor günler geçirdiklerini anlatan Piroğlu, "Tünel açıldıktan sonra asla bölgeyi terk etmek gibi bir düşünce içerisine girmedik. Zaman zaman işlerimiz durma noktasına gelmesine rağmen buranın havasını suyunu bırakmak düşüncesi bile bizi üzdü. Ama yıllar sonra gördük ki müşterilerimiz yavaş yavaş tekrar toplanmaya başladı" dedi.

Bolu Dağı'nın ziyaretçilerine temiz havasının yanında doyumsuz lezzetler sunduğunu kaydeden Piroğlu, "Bolu Dağı'nı önemli kılan mangalı ve doğasıdır. TEM'in açılmasının ardından önceleri nostalji olsun diye D-100 karayolu güzergahını kullanan müşterilerimiz, şimdi sürekli gelmeye başladı. Yani Bolu Dağı bir nostalji değil yaşayan bir gerçektir" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.