VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'da Özel Halk Otobüsleride doğalgaza geçiyor

16 Şubat 2012

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, bir yıl içerisinde özel halk otobüsleri ve kooperatif araçlarının ...

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, bir yıl içerisinde özel halk otobüsleri ve kooperatif araçlarının doğalgaza geçeceğini söyleyerek, "Araç filomuz gençleşiyor. Bir yıla kadar çevre kirliliği azalacak" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yeni alınan 15 yeni doğalgazlı aracı kullanmaya başlayan Bolu Belediyesi, şimdi de kentin çevre kirliliğini azaltacak bir projeye imza atıyor. Başkent Ankara'da yaygın olarak kullanılan doğalgazlı araç çalışması Bolu'da da başlayacak. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, doğalgazlı araç projesinin başladığını belirterek, "Belediye olarak araç filomuzu gençleştiriyoruz. Eski araçların yedek parça tüketimi arttı. Ayrıca fazla yakıt tüketiyor. Bunun için önce 15 adet doğalgazlı araç alarak kullanmaya başladık. Doğalgazlı araçlarımızda yakıttan büyük derecede tasarruf elde ediyoruz. Ayrıca yedek parça tüketimine de son vereceğiz" dedi.

Doğalgazlı araç uygulamasının belediyeyle sınırlı kalmayacağını belirten Ağcan, "Başta özel halk otobüsleri olmak üzere ticari taksiler ve kooperatif araçları doğalgaza geçecek. Böylelikle hem çevre kirliliği azaltılacak hem de yakıtta yüzde elli tasarruf sağlanacak. Bunun için doğalgaz tesislerimiz yapılıyor. Bundan sonraki süreçte de hat satın alma ihalelerinde araçlara doğalgazlı olma şartı konacak" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki aylarda elektrikli araçları da kullanmaya başlayacaklarını ifade eden Ağcan, "Doğalgazın çevre temizliğine katkı sağlayacağını biliyoruz. Ancak sadece doğalgazlı araç değil, elektrikli araçlar da kullanmaya başlayacağız. Bununla ilgili elektrikli araçların elektrik dolumu için yapılacak tesisler, doğalgaz dolum tesislerinin yanına inşa edilecek" şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.