VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Başkan Yılmaz su konusunda müjdeyi verdi

20 Şubat 2012

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, uzun uğraşlar sonucu Karapınar deresi suyunun içme suyu olarak kullanılması ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, uzun uğraşlar sonucu Karapınar deresi suyunun içme suyu olarak kullanılması için izin aldıklarını söyleyerek, "Artık dünya susuz kalabilir ancak Bolu susuz kalmayacak" dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya İl Başkanı Ömer Sayın, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Merkez İlçe Başkanı Erol Özak ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın yanı sıra basın mensupları katıldı. Kent merkezine 42 kilometre uzaklıkta bulunan Yedigöller Milli Parkı'nda bulunan Karapınar deresinin içme suyu olarak kullanılması talebi sonuçlandı. Milletvekilleri ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın uzun uğraşları sonucu ilk etapta suyun 43 litre/saniyelik kısmı Bolu Belediyesi'ne verildi. İçinde mercan balıklarının yaşadığı suyun ikinci etapta tamamının alınacağı belirtilirken, suyun yıllarca Bolu'ya yeteceği belirtildi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun artık içme suyu problemi kalmayacağını ifade ederek şöyle konuştu: "Geçen dönemde milletvekillerimizle birlikte Karapınar deresini belediyemize kazandırabilmek için yoğun çalışma içerisine girdik. Bunun karşılığını aldık. Şu an suyun 43 litre/saniyelik bölümünü tahsis ettik. Önümüzdeki günlerde tamamını alacağız. Bu da demek oluyor ki yıllarca Bolu içme suyu sıkıntısı çekmeyecek. Çünkü bu su arıtılmış Sudan ve kökez suyundan bile kaliteli. Artık dünya su sıkıntısı çekebilir ancak Bolu böyle bir sıkıntı yaşamayacak."

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun da Karapınar deresi suyunun kullanılabilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkanımızla birlikte yetkili mercilerle görüşerek gereken izinleri aldık. Bolu'nun su sıkıntısı çekmeyecek olması bizleri sevindiriyor. İnşallah kentimize hayırlı olur."

Bolu Belediyesi'nin hizmet alanı kapsamında 17 köy ile Karacasu beldesinin uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılaşması maksadıyla hazırlanan "Bolu İçme Suyu Projesi Master Plan Raporu" dahilinde öngörülen proje kabul edildi.

1 yorum yapılmış
  • ismail özsahin
    19 Şubat 2012 • 13:00
    Baskanim sen bu isleri beceririsin helal olsun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.