VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Memur 4 aylık gecikme farkını da alacak, cepler dolacak

7 Mart 2012

Toplu sözleşme yasasındaki 4 aylık gecikmenin memurlara gelir kaybı yaşattığını söyleyen sendikalar, bu kaybı pazarlık ...

Toplu sözleşme yasasındaki 4 aylık gecikmenin memurlara gelir kaybı yaşattığını söyleyen sendikalar, bu kaybı pazarlık masasında isteyecek.  

Memurların dört gözle beklediği toplu sözleşme yasa tasarısı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nun alt komisyonunda beklerken, yasanın çıkışındaki gecikmenin, memurlar için gelir kaybına yol açtığı bildirildi.

Yasanın bu ay sonunda Meclis'ten geçerek Nisan'da sözleşme görüşmelerinin başlaması, anlaşma sağlanırsa, memurların zamlı maaşlarına 15 Mayıs'ta kavuşması bekleniyor. Yasanın gecikmesi nedeniyle 5.5 aylık bir rötarla maaş zamlarını alabilecek olan memurlar, bu süre zarfında ekonomik sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor.

MAAŞA EKLENİR

Yasanın çıkmaması yüzünden yılbaşından bu yana ihtiyaçlarını ertelemek zorunda kaldıklarını anlatan memurlar, borçlarını ödeyemediklerini, faturalarının faize girdiğini ifade ediyor. Piyasada geçerli kamu alacaklarına uygulanan yasal faizin kendilerine de uygulanmasını, bu süre içinde kaybettikleri miktarın vade farkı olarak verilmesini isteyen memurlar umudunu, pazarlık masasına bağladı. Memur sendikaları, gecikmeden dolayı uğradıkları gelir kaybını zammın görüşüldüğü pazarlık masasına getirecek. Anlaşma sağlanırsa, faiz kaybı maaşlara ilave edilecek.

3 yorum yapılmış
  • ErgnBayndrolu
    11 Ekim 2017 • 12:04
    Güzel insan Allah mekanını cennet eylesin
  • Cevatevir
    11 Ekim 2017 • 18:51
    Mekanın cennet olsun güzel insan sevgili kardeşim. Ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim..
  • NecmettinSar
    12 Ekim 2017 • 13:56
    Zor oldu çok zor. Son dersini anlamakta zorlandık hocam, bu son ders ağır oldu. Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.