VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu Sanayici ve İş Adamları Derneğinden Afrika ziyareti

11 Nisan 2012

Bolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) yönetim kurulu üyeleri, Güney Afrika’nın Juannesburg ile Cope ...

Bolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) yönetim kurulu üyeleri, Güney Afrika’nın Juannesburg ile Cope Town şehirlerine kültür ve iş gezisi düzenledi.

Küresel bir krizin henüz tam olarak atlatılmadığına dikkat çeken BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Özmen, Türkiye’de günden güne ticaretin daraldığını ve bu yüzden de farklı ülkelerde yeni yeni müşteriler bulmak gerektiğinin altını çizdi. İsmail Hakkı Özmen, “Derneğimiz yurt dışında birçok ticari görüşme ve anlaşma zemini oluşturan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesidir. Sadece geçtiğimiz 2011 yılında TUSKON 448 yurt dışı heyeti ve bu etkinliklere katılan 7 bin girişimci iş adamı ile ülkemizin ihracatına önemli katkılar sağladı. Biz de dernek olarak Bolulu iş adamlarımızı dünyaya açma gayret ve kararlılığındayız. Dernek olarak önceden olduğu gibi kültür ve iş gezilerine devam edeceğiz” dedi. Geziye katılan, yönetim kurul üyesi Ömer Gülen, Güney Afrika’yı ticari fırsatlara açık bir ülke olarak gördüklerini söyledi. Gülen, “Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun Güney Afrika’da şubesi bulunuyor. Bu şube aracılığıyla BOSİAD olarak bilgilenmek amacıyla Güney Afrika’ya geldik. Bu ülkede ne yapabiliriz diye araştırma yaptık” diye konuştu.

Bu arada, Juannesburk ve Cape Town şehirlerine giden BOSİAD üyeleri, bu ülkede bulunan Türk Okullarını da ziyaret ettiler. Geziye katılan dernek üyelerinden Harun Savcı, okullarla ilgili şunları söyledi; “Bu ülkede yedi tane Türk okulumuz var. Biz iki tane okulumuzu ziyaret ettik. Ülkemizden binlerce kilometre uzakta bayrağımızın dalgalanması, Türkçe olarak ‘hoş geldiniz’ denilmesi bizleri oldukça duygulandırdı. Bu uzak diyarlarda fedakarca hizmet eden öğretmenlerimize minnetlerimi sunuyorum.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.