VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Konyaspor maçı mecliste!

12 Nisan 2012

Şampiyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik’in Konyaspor maçı sonrası kaleme aldığı ‘Bolu’nun şovmen vekilleri’ ...

Şampiyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik’in Konyaspor maçı sonrası kaleme aldığı ‘Bolu’nun şovmen vekilleri’ başlıklı yazısı büyük ses getirdi. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, eleştirilere yanıtsız kalmayarak maçla ilgili meclise önerge verdi.

Boluspor’un kendi sahasında Konyaspor’a 2-1 yenildiği karşılaşma sonrası Şampiyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik, lobisiz kalan Boluspor’un yenilgi faturasını milletvekillerine kesti. Konyaspor maçı sonrası kaleme aldığı ‘Bolu’nun şovmen vekilleri’ başlıklı yazının ardından CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan harekete geçti. Yapılan eleştirilere yanıtsız kalmayan ve Boluspor’un hakkını her platformda arayacaklarını belirten Özcan, Boluspor-Konyaspor maçıyla ilgili meclise önerge verdi. Önerge önümüzdeki günlerde mecliste görüşülecek.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat KILIÇ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Tanju ÖZCAN

 

Bolu Milletvekili

 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi

08.04.2011 tarihinde Bolu Atatürk Stadyumunda oynanan Bankasya 1. Lig futbol müsabakasında Boluspor ile Konyaspor takımları arasında çok önemli bir müsabaka oynanmıştır.

Müsabaka, hakemin Konyaspor lehine verdiği haksız kararlar neticesinde Konyaspor’un lehine sonuçlanmış, Boluspor şampiyonluk ve Süper Lig’e yükselme mücadelesinde ağır bir darbe almıştır.

Burada tartışılan müsabakanın hakeminin neden veya hangi saikle( amaçla ) Boluspor’u katlettiğidir.

Maçtan 3 gün önce Spor Genel Müdürü’nün, ( aynı zamanda TFF Yönetim Kurulu Üyesi)kimseye haber vermeden Bolu’ya gelmesi 2 gün Bolu’da kalması Bolu kamuoyunda kuşkulara yol açmıştır.

 Bu bağlamda;

Soru 1- Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın, aynı zamanda özerk olduğu bilinen TFF’nin Yönetim Kurulu Üyesi olması doğru mudur?

Soru 2- Böyle bir durumda siyasi bir kişi olan Bakan, emrindeki bürokratı aracılığı ile özerk TFF’ye müdahale etme olanağı elde etmekte midir?

Soru 3- Spor Genel Müdürü ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi olan KONYALI Mehmet Baykan’ın puan durumu itibari ile çok kritik olan Boluspor – Konyaspor müsabakası öncesi, Bolu’ya Vali dâhil kimseye haber vermeden gelmesi ve bir dizi “gizli” temasta bulunması sizce doğru mudur?

Soru 4- Adı geçen Spor Genel Müdürü ve TFF Yönetim Kurulu Üyesinin KONYALI Mehmet Baykan’ın temaslarının, Boluspor-Konyaspor müsabakasına etkisi ne ölçüde olmuştur?

Soru 5- Adı geçen Spor Genel Müdürü ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi KONYALI Mehmet Baykan ile müsabakanın hakemi arasında bir görüşme olmuş mudur?

Soru 6- Eğer böyle bir görüşme mevcut ise görüşmeyi Mehmet Baykan TFF Yönetim Kurulu Üyesi sıfatı ile mi, bürokrat kimliği ile mi yapmıştır?

Soru 7- Mehmet Baykan’ın Konyaspor Kulübünün fahri veya aktif üyesi midir?

Soru 8- Mehmet Baykan’ınson Bolu ziyareti bilginiz dâhilinde mi yapılmıştır. Sizin kendisine Boluspor- Konyaspor mücadelesi le ilgili bir talimatınız olmuş mudur?

Soru 9- Şayet Mehmet Baykan’ın Bolu ziyareti bilginiz dâhilinde değil ise, adı geçen bürokratı görevden almayı düşünür müsünüz?

2 yorum yapılmış
  • Remzi KIRICI
    11 Nisan 2012 • 11:00
    Bolu'lu diğer milletvekillerimizi de lütfen göreve davet ediyoruz. 29 maçta 4 defa Konyaspor maçına niçin hakem Hüseyin Sabancı verilmiştir? Başka takımlarda buna benzer bir örneği varmıdır? Diğer iki (2) milletvekilimizin de bu maçla ilgili önerge vermelerini, vermeleri için Boluspor yönetimini de göreve davet ediyoruz. Aksi durumda daha çok canımız yanar. Boluspor-Konyaspor ve geçmişte kupa maçı olan Boluspor-Eskişehirspor maçlarını unutmayalım ve unutturmayalım.
  • Remzi KIRICI
    12 Nisan 2012 • 11:00
    Bolu'lu diğer milletvekillerimizi de lütfen göreve davet ediyoruz. 29 maçta 4 defa Konyaspor maçına niçin hakem Hüseyin Sabancı verilmiştir? Başka takımlarda buna benzer bir örneği varmıdır? Diğer iki (2) milletvekilimizin de bu maçla ilgili önerge vermelerini, vermeleri için Boluspor yönetimini de göreve davet ediyoruz. Aksi durumda daha çok canımız yanar. Boluspor-Konyaspor ve geçmişte kupa maçı olan Boluspor-Eskişehirspor maçlarını unutmayalım ve unutturmayalım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.