VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tanju Özcan'ın önergesi Konyalı vekilleri kızdırdı

13 Nisan 2012

  Şampiyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik'in köşe yazısının ardından CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan ...

Şampiyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Çelik'in köşe yazısının ardından CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan Boluspor Konyaspor maçı öncesi ve sonrası gelişen olaylar için soru önergesi vererek konuyu meclise taşımıştı. Özcan'a Konya milletvekillerinden tepki geldi.

Tanju Özcan'ın önergesi sonrası Konya milletvekilleri ise Tanju Özcan'a cevap vermekte gecikmediler. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın geçtiğimiz hafta sonu oynanan Boluspor-Konyaspor maçı ile ilgili ortaya attığı iddialara ilişkin bir açıklamada bulundu.

“Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Boluspor-Konyaspor maçı ile ilgili CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan aslı asaleti olmayan, tamamen karalamaya dönük, en acısı da iddialarına soru önergesi süsü vererek ve dolayısıyla bir anayasal kurumu da yaralayarak bir takım iddialarda bulunmuştur. Bu sözüm ona soru önergesi şu an CHP grubundadır ve henüz TBMM Başkanlığı’na ulaşmamıştır. Bu güya soru önergesi zaten TBMM Başkanlığı tarafından nazarı itibara alınmayacak kadar önemsizdir. Öncelikle tüm Konyalılar olarak anılan milletvekiline birkaç hususu hatırlatmak isteriz.

Öncelikle milletvekilliği ciddi bir iştir. Soru önergesi kurumu da bir vekilin şahsi siyasi oyuncağı hale getirilemeyecek kadar önemli bir denetim mekanizmasıdır. Konya kamuoyu olarak o milletvekiline işini ciddi bir biçimde yapmasını öneririz. Sayın vekil gündem olmak istiyorsa TBMM’yi kullanmamalıdır.

İkinci husus Spor Genel Müdürümüz ve hemşerimiz Mehmet Baykan maçtan üç gün önce Bolu’da görevi gereği yapmış olduğu denetimi tamamlayarak ayrılmıştır. Bu yönüyle de maçın hakemiyle görüşme ihtimali yoktur.

Üçüncü husus Konya ve Konyalılar o kadar güçlüdür ki; hemşerileri olan ve hayatını amatör sporlara vermiş pırlanta gibi bir bürokratı böyle aslı astarı olmayan iddialara ve millet nezdinde itibarı olmayan adamlara karşı güçlü bir şekilde korurlar ve gereken cevabı en sert biçimde verirler.

Dördüncü husus Konyasporumuz çok büyük maddi sıkıntıların içerisinde, samimiyetle Süper Lige çıkış mücadelesi vermektedir. Oyuncularımızın çoğu Konya’mızın çocuğudur ve alt yapımızda yetişmiş pırlantalardır. Böyle hukuk dışı yollarla bu samimi çocukların alın terini kimseye yar etmeyeceğimizi de bu vekile bildiririz.

Beşinci husus siz ne derseniz deyin Konyaspor için şu an işadamından, sanayicisine; belediye başkanından, valisine; siyasilerinden sivil toplum örgütlerine kadar tüm Konya kamuoyu kenetlenmiştir ve bu kenetlenmeyle gelen ve yükselen performansımızı hukuk dışı yollarla kimse engelleyemeyecektir.

Bu hatırlatmalarla Konyalı hemşerilerimizin, Konyaspor’a gönül verenlerin ve Konyasporlu futbolcularımızın bu aslı astarı olmayan iddialarla canlarını sıkmamalarını istiyor, bu asılsız soru önergesini veren vekili kınıyor, TBMM Başkanlığından önce bizatihi Konya siyaseti olarak kendisine geri iade ediyoruz. Konyaspor’umuzu da yükselen başarısından dolayı tebrik ediyoruz.”

KONYA’NIN HAKKINI YEDİRMEYİZ!

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu önergedeki iddiaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu önerge Bolu kamuoyunu tatmin etmek amacıyla yapılmış bir önergedir. Konyaspor bu tip konularda sürekli olarak mağdur edilen taraflar olmuştur ve bunu daha öncede ifade etmiştik. Bilinmesini isteriz ki Konya’nın ve Konyaspor’un hakkını hiçbir şekilde yedirmeyiz. Ayrıca bu önergeye karşılık olarak bir önerge vermem gerekirse de gerekli çalışmayı yapacağım” dedi.  Kart, önemli bir noktanın da altını çizerek, “Bu tip bir faaliyet ile Konyaspor’un bundan sonraki maçları da zan altına alınmaya çalışılmakta. Buna kesinlikle engel olacağımız bilinmeli”

5 yorum yapılmış
  • Asrettin Çaylak
    12 Nisan 2012 • 11:00
    Altı üstü bir maçları trt şeş de yayınlanan vede bunun sonucunda meclisi birbirine katan sayın konya milletvekilleri bütün trt teşkilatını topa tutan sizler değilmiydiniz o zaman meclis ciddi bir yer değildide şimdimi ciddileşti
  • murat ceyhan
    12 Nisan 2012 • 11:00
    hiç merak etmeyin... en son böyle kollanan takım kocaelispordu...şimdi ne haldeler..sizinde sonunuz böyle olucak...
  • yuksel14
    12 Nisan 2012 • 11:00
    GÖRECEZ---- PLOYFTA KARŞI KARŞIYA GELELİMDE AK MI KARAMI...KIRMIZI-BEYAZ ORTAYA CIKACAK..inşallah karşılaştır bizi ALLAHIM........
  • emre
    13 Nisan 2012 • 11:00
    sayın vekilim ALLAH aşkın bir önergede kamuda calışan işcilerin memur gibi tayın hakkı olabilmesi konusunda önerge vermeni rica ediyorum...
  • Remzi KIRICI
    13 Nisan 2012 • 11:00
    Belki de bu Konya milletvekilleri Boluspor-Konyaspor maçını izlemediler. söylemeleri gereken:" TBMM de konu araştırılır, bir haksızlık varsa, gereği yapılır" demeleri gerekirken kişiler peşin kararlarını vermişler. Bu durumda TBMM de hangi konu görüşülürse görüşülsün doğruyu bulmak mümkün mü? Konya'nın AKP ve CHP milletvekilleri, valisi, iş adamları, belediye başkanı vb. hepsi tek vücut, Bolu'da aynı durumu göremiyoruz. Konya CHP milletvekili Atilla Kart'a sormak gerekir.Bu maçı izlediz m? İzledinizse anlayabilecek spor bilgisine sahip misiniz? Mehmet Baykan'ın Bolu'ya hanki görev için geldi? Görüşmesi gereken yetkililerden önceden randevu aldı mı? Bu kişilerle görüşmüş mü? Niçin Hüseyin Sabancı 29 maçın 4ünde Konya maçlarına verilmiş? Sayın Kart siz sadece malup partinin milletvekilleri gibi bir bölgenin mi milletvekilisiniz, yoksa Türkiye milletvekilimisiniz?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.