VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Becikoğlu'ndan başkan Yılmaz'a cevap gecikmedi

26 Nisan 2012

Boluspor’un eski başkanlarından Yılmaz Becikoğlu’nun geçtiğimiz gün Mayıs ayı’nda yapılacak olan Boluspor Kongresi için adaylığını ...

Boluspor’un eski başkanlarından Yılmaz Becikoğlu’nun geçtiğimiz gün Mayıs ayı’nda yapılacak olan Boluspor Kongresi için adaylığını açıkladığı basın toplasında Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a karşı söylediği sözlere dün başkan sert bir şekilde cevap vermişti.

Bugünde Yılmaz Becikoğlu, başkan Yılmaz’ın bu açıklamarına basın bülteniyle cevap verdi.

İŞTE YILMAZ BECİKOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Boluspor Kulübü eski başkanı Yılmaz Becikoğlu, Mayıs ayında yapılacak kongrede Boluspor başkanlığını şartlı olarak kabul edeceğine ilişkin beyanatına karşılık olarak,FAS turisttik gezisinden ayağının tozuyla dönüp cevap veren Belediye Başkanı ALAATTİN YILMAZ ın sözlerine karşılık aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

Sayın başkan… Hayatım boyunca hiç gazel okumadım. Gazel okumaya kalksam 68(1944-2012) yıllık ömrüm boyunca çok iyi gazel okurdum. Ben sadece yaptıklarımla gazel okurum. Bu sözlerimden ne demek istediğimi umarım anlamışsındır.

Gelelim benim sözlerimi (hadsiz) olarak değerlendirmenize. Bolusporun birliğini ve beraberliğini sağlamayı herkesten daha fazla mesuliyet duygularımla yerine getirdiğim Bolusporun geçmiş tarihinde pek çok örneklerle doludur.

Sayın başkan: Geçen yılkı kongreden önce sayın NECİP ÇARIKÇI,bana sayın HALİL BAŞOĞLU ve sayın FEVZİ ÖZÇELİK gibi BOLU nun en muteber tüccarlarını göndermiş,bunlarda  bizzat makamımda Necip ÇARIKÇI nın, kulübün yönetimini ele almam konusundaki teklifini iletmişlerdir. Bu güzide insanlar NECİP ÇARIKÇI nın beni kulüpte beklediğini ve ne istersem yapacağını da   ilaveten  söylemişlerdir.

Şimdi size soruyorum. Buna rağmen  ne oldu da orada senaryo değişti.Bunun cevabını lütfen sen ver.Böylece kimlerin gazel okuduğu ortaya çıksın.

Sayın başkan :Size ve makamınıza hiç yakıştıramadığım ifadenizde "her zaman dürüst,namuslu şerefli yöneticilerin yanında oldum" diyorsunuz. Peki yıllardan beri hiç bıkmadan, usanmadan desteklediğin, gece gündüz beraber olduğun NECİP ÇARIKÇI ve bizzat sen, namuslusunda biz namussuz muyuz? Bunun cevabını hemen vermeni bekliyorum.

Madem bugüne kadar kendi değerlendirmenle namuslu ve şerefli insanların yanında oldun. Peki takımın şuan ki durumu ne?8 yıldır Boluspora gelen paralar nerede?8 yılda Boluspora 130 tane futbolcu alındı.Bunların içinde bir tane Bolu lu futbolcu varmı? Sana soruyorum.

Siz eski  başkanları beğenmiyorsunuz ama o başkanlar çok zor şartlar altında çok kısıtlı gelir kaynakları ile kulübü yıllarca yönetmişler alt yapıdan her yıl 3 er 4er  tane futbolcuyu Boluspora kazandırmışlardır.Bunları bilmiyor olabilirsiniz. Çünkü o yıllarda sizi pek BOLU da gördüğümü hatırlamıyorum.

1988 Mayıs ayında Boluspor başkanlığını değerli efsane başkanım YENER BANDAKÇIOĞLU ve değerli yöneticilerinden teslim aldım.O zamanki banka borçlarını kıymetli arkadaşlarım rahmetli BAYRAM KABADAYI,YAŞAR ÇELİK,TAHSİN ULU,SAİP GARİPOĞLU ve bendeniz YILMAZ BECİKOĞLU müştereken tekeffül ettik ve çalışmalarımıza yeni bir güçle başladık.

Başkanlığım sırasında Boluspora ve Türk futboluna yaptığım en büyük hizmetlerden biride Türkiye de ilk defa maçların TRT tarafından ücretsiz olarak nakledilmesini önlemek olmuştur.Bu sayede yani Bolusporun sayesinde, ve bütün kulüpler maç nakillerinden ciddi bir kazanım sağlamışlardır.O zamanki tüm basın yayın organları Bolusporun bu onurlu mücadelesiyle doludur.

1991 yılında Malatyaspor’un (-Adanademirspor-Boluspor maçında şike yapılmıştır.)iddiasıyla giriştiği şikayet üzerine Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu nezdinde yaptığımız hukuki mücadele Boluspor tarihinin en parlak ve başarılı sayfalarından biridir.Tahkim Kurulunda aleyhimize karar çıkmasına rağmen kulüp başkanı olarak maddi ve manevi her türlü mücadeleyi yaparak yeni bir Tahkim Kurulu kurdurduğumu,ve Bolusporu küme düşmekten kurtardığımı Türk futbol kamuoyu çok iyi hatırlar.

Bu hizmetim bile, Bolusporluyum diyen, Boluspora gönül veren tüm hemşerilerimin bu arada sizinde, bana karşı saygı duymanıza  neden olmalıdır.

Sayın başkan: 1992 Ocak ayında geçirmiş olduğum kalp ameliyatım dolayısıyla başkanlık görevini sayın NECDET GÖREN’e devrettim.Daha sonraki tarihlerde de Bolusporun bana ihtiyacı olduğu her dönemde yeniden görev aldım. Bu arada tekrar başkanlık görevine getirildim ve o tarihlerde sayın  Mehmet İNCEAYAN tarafından temeli atılan Boluspor tesislerini tamamladım ve kulübümüzün hizmetine sundum.Bu arada sayın Tevfik TÜRESİN’ nin Mudurnu Tavukçuluk olarak başkanlığa talip olması sonucu sayın TÜRESİN’ nin kulüp kasasına 1 yıl süreyle 100 milyon Tl yatırması karşılığında kulüpten alacağım olan 2 milyon markı almayacağımı açıkça ifade ettim. Ancak sayın TÜRESİN bu sözü yerine getirmediği için alacağımın bir bölümünü o zamanki futbolculardan MUSTAFA ve kaleci GÖKHAN‘nı satarak tahsil ettim. Geri kalan alacağım kulübe hibe edilmiştir.Bunlar kulüp kayıtlarında mevcuttur.

Bolusporda yine günler geçti. Saygı değer başkanlarımız değişti.Bana tekrar ihtiyaç duyuldu. Hiç gocunmadan 3 ligde başkanlık yaptım ve takımı aynı sene 2 lige çıkardım.

Şu anda Bolusporun yine bana ihtiyacı olduğunu zannediyorum. Benim bu samimi arzum sizi niçin bu kadar rahatsız etmektedir. Yoksa gocunacak yaranız mı var . Belediye Başkanlık makamı bütün herkese karşı eşit mesafede olmanızı icap ettirir.

Boluspor sevgim hiçbir zaman sizin bu hareketlerinizden ve söylemlerinizden asla  azalmayacaktır.

2 yorum yapılmış
  • muharrem perçin
    26 Nisan 2012 • 11:00
    helal olsun yılmaz amca seni başkan olarak görmek istiyoruz
  • SabireKorkmaz
    22 Kasım 2017 • 03:20
    Cok cok seviyorum seni canim hocam benim . Senin kadar temiz kalpli bir ogretmene alkislar,daha fazla,gerekli elin,daha cok opulmeli hocam ☺️
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.