VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bu köşe yazısı ortalığı karıştıracak!

3 Mayıs 2012

Bolu Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Avukat Yüksel Gültekin, bu haftaki köşe yazısında AK Parti Bolu ...

Bolu Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Avukat Yüksel Gültekin, bu haftaki köşe yazısında AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’a çok ağır bir yazı kaleme aldı. Gültekin, “Cin Ali’nin maceraları 1” isimli yazısında, “Yapmayın sayın vekilim. Bizimle dalga geçmeyin madem çapınız bulunduğunuz makamı işgal etmeye el vermiyor, madem Bolu’ya verecek herhangi bir bilgi birikiminiz yok o zaman hiç değilse atasözündeki gibi susmayı bilin ve kendinizi unutturun” ifadelerine yer verdi.

 İŞTE O KÖŞE YAZISI

 

CİN ALİ’NİN MACERALARI 1

Her insanın bir kabiliyeti ve yeteneği vardır. İnsanlar kabiliyet ve yetenekleri ölçüsünde faaliyette bulunurlar. Bazen siyasette ve bürokraside yer alan şahısların bu kabiliyet ve yetenekleri toplamına çap dendiği de olur. Biz toplum olarak özellikle seçtiğimiz siyasilerin ve bizi yöneten bürokratların kendilerinde var olan kabiliyet ve yeteneklerini toplum yararına maksimum kullanmalarını isteriz.

İsteriz istemesine de bazen seçtiğimiz siyasilerin ve bizi yöneten bürokratların kabiliyet ve yetenekleri, yani bir başka ifadeyle çapları topluma hizmet etmeye, toplumun talep ve beklentilerini karşılamaya yetmez. Çünkü onların böyle bir bilgi birikimi ve en önemlisi de topluma hizmet etmek gibi çaba gayreti yoktur. Başka bir ifadeyle aslında çapsızdırlar.

 Çapsızdır çapsız olmalarına da bunun ortaya çıkmasını pek tabii olarak arzu etmezler. İşte bu noktada cin’lik devreye girer. Öyle cin’likler yapmalıdırlar ki hem çok çaplı imajı vermelidirler, hem toplum yararına çok ciddi faaliyette bulunduklarına toplumu inandırmalıdırlar. Hem de gelecekte bulundukları konumdan çok daha ileri konumlarda yer alabilmek için toplumu çok çalıştıklarına ve bulundukları konumda çok başarılı olduklarına inandırmak durumundadırlar.

 Bu şahıs bir seçilmiş siyasi ise ve gelecekte o makamda kalması yada daha ileri gitmesi toplum onayı ile olacaksa kendisini sürekli  gündemde tutmak zorunda hisseder. Fakat çapı seçildiği makamın hakkını vermeye, kendisini seçen halka hizmet etmeye, onlar yararına faaliyette bulunmaya yetmediğinden tek başvuracağı çare cin’liktir.

 İşte sevgili okurlar Bolu halkının oyları ile milletvekili seçilen ve bugüne kadar Bolu yararına somut elle tutulur gerçekleştirdiği hiçbir proje olmayan olması da çap itibariyle kendisinden beklenmeyen fakat her Allah’ın günü bir faaliyet ile basında yer alan bir saygıdeğer milletvekilinin cin’liklerinin yer aldığı maceraları hep birlikte somut delilleriyle takip etmeye başlayalım.

 Başlamadan önce bizim neslin çok iyi bileceği fakat gençlerin bilmesi mümkün olmayan Cin Ali’yi de kısaca tanıyalım isterseniz. Bizler ilkokulda okuma ve yazmayı öğrenirken yanımızda hep o vardı. Cin Ali bizim çizgi roman kahramanımızdı. Sürekli gezerdi. Hiçbir işi gücü yoktu. Cin Ali parkta, Cin Ali ip atlıyor, Cin Ali top oynuyor, Cin Ali yüzüyor, Cin Ali sahilde, Cin Ali bahçede, Cin Ali hayvanat bahçesinde…v.s… Cin Ali’nin bu maceraları hep sürüp giderdi. Hep hayatımızdaydı, Cin Ali. Hep bizden biriydi Cin Ali. Dokunulacak kadar bize yakındı. Fakat hiçbir iş güç yapmazdı Cin Ali. E dedik ya Cin’di çünkü.

 Bugün şehrin seçilmiş bir milletvekilinin faaliyet ve davranışlarına bakınca sanki çocukluğumuzdaki Cin Ali’nin büyümüş hali ile karşı karşıyayız hissi veriyor. Hep yanımızda, dokunacak kadar yakın, sanki bizden biri, fakat gerçekte bize çok uzak. Hiçbir faaliyetinin biz Bolululara somut ve kalıcı bir faydası yok. Şimdi artık biraz konuya girelim. Bu milletvekilimizin kendi sitesinde 2012 yılında basın da hangi faaliyetleri ile yer aldığına ilgili tüm bilgileri sırasıyla sizle paylaşıyorum;

 

23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı mesajı

 

Turizm haftası mesajı

 

17 Nisan Turgut Özal’ın ölüm yıldönümü mesajı

 

Kutlu doğum haftası mesajı

 

10 Nisan polis teşkilatının kuruluş günü mesajı

 

Mareşal Fevzi Çakmak’ın vefatının yıldönümü mesajı

 

7 Nisan dünya sağlık günü mesajı

 

5 Nisan avukatlar günü mesajı

 

Bolu heyeti çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Faruk Çelik’le görüştü ( içeriği olmayan belediye başkanı, il kadın kolları başkanı ile yapılan nezaket ziyareti)

 

Kanserle savaş mesajı

 

4+4+4 eğitim sistemini mecliste savundu

 

Fas’ın başkenti Rabat’ta Akdeniz ülkeleri birlik toplantısına katıldı.

 

30 Mart Fatih Sultan Mehmet’in doğum günü mesajı

 

Kütüphanecilik haftası mesajı

 

21 Mart dünya ormancılık günü mesajı

 

Çanakkale şehitleri ve zaferi mesajı

 

Afganistan’ın başkenti Kabil’de 12 askerin şehit düştüğü olayın mesajı

 

14 Mart tıp bayramı mesajı

 

İstiklal marşımızın kabulü mesajı

 

8 mart dünya kadınlar günü mesajı

 

Yeşilay haftası mesajı

 

Erbakan hocanın ölüm yıldönümü mesajı ( Hoca kelimesi tarafımızdan eklenmiştir)

 

Üniversite öğrencilerine kaynak aktarım müjdesi (Henüz gerçekleşmedi)

 

Yılların hayali gerçek oluyor ( il başkanı, il genel meclisi başkanı ile yapılan ortak bir açıklama kapalı spor salonu yapılmasına ilişkin)

 

Gençlik ve spor bakanıyla görüşme ( yukarıdaki konunun takibi ile ilgili)

 

Ekip çalışmasının başarılı sonucu ( Karadere suları Bolu’ya kazandırıldı)

 

Not: Bu konudaki Cin Ali’nin cin’liği gelecek seride değerlendirilecek çünkü Cin Ali’nin bu işin gerçekleşmesinde hiçbir katkısı yok. Cin’lik bölümünde yer almış, aferin.

 

İller bankası müdürüne hayırlı olsun ziyareti

 

Fas’ta

 

Fatih’in hocası Akşemseddin hazretleri  İle ilgili beyanat (hazret ilavesi yazar tarafından yapılmıştır)

 

KKTC kuruluş yıldönümü kutlama mesajı

 

Sigarayı bırakma günü mesajı

 

AİBPA toplantısı için Brüksel’de

 

Babas Kaplıcaları konusu ile ilgili MTA ziyareti

 

Mevlid kandili mesajı

 

Lizbon’da

 

Bolu kalkınma ve tanıtma vakfı dayanışma gecesi yemeğinde

 

Vali başkanlığındaki heyetin şahsını ziyaret haberi

 

İstanbul Sofi Otel’de uluslararası toplantı

 

Boluspor taraftar dernekleri ziyareti (il başkanı ile birlikte)

Not: Cin Ali’nin Bolusporla ilişkisi ile ilgili tüm cin’likler ileriki yazılarda ayrıntılarla değerlendirilecek. Belgelerle.

 

İl emniyet müdürü Sabri Durmuşlar’ı ziyareti

 

Mimarlar odası Bolu şubesini ziyareti

Not: Mimarlar odasının faaliyetleri ile ilgili ve mimarlar odası Bolu Belediyesi yakınlaşması ve ayrışması ile ilgili bugüne kadar olumlu yada olumsuz Cin Ali tek kelime etmemiştir. Okurun bilgisine. Cin ya ne şiş yansın ne kebap

 

Mengen fakülte için elele yemeğine katıldı ( herhangi bir faaliyet yok yalnızca yemeğe katıldı yanlış anlaşılmasın)

 

Bakım ve onarım için ilk adım atıldı ( Gerede Kız Meslek Lisesinin onarım törenine katılma)

 

TBMM kürsüsünden Mengen ve Göynüğe müjde verdi ( heyecanlanmayın Toki heryere yaptığı gibi hastane yapacakmış sayın vekilin faaliyeti ile alakası yok ama Cin ya müjde vermeyi o kapmış)

 

Abdullah Gül Bolu’da ( Cumhurbaşkanımızla Gölcük’te resim çektirmiş aferin)

 

Yeni Yıl ziyaretleri

 

Yeni yıl mesajı

 Vicdan sahibi olan Bolululara sesleniyorum. Yukarıdaki tüm faaliyetler bize küçüklüğümüzdeki Cin Ali’yi hatırlatan cin olup bizi çarptığını zanneden çapsız milletvekilimizin kendi sitesinden alınmıştır. Allahaşkına yukardaki faaliyetlerde Bolu ile ilgili çözüme kavuşturulmuş yada kavuşturulmak üzere bir tane somut proje var mı? Bolu ile ilgili bir tane somut faaliyetin müjdesi varmı? Bolu ile ilgili sayın vekilin kendi sitesinde yer alan sonuçlandırdığı bir tane işin haberi var mı? Elbette ki yok.

 Yok ama hafızamızı zorladığımızda her gün basında yer alan haliyle bize ne çokta iş yapmış görüntüsü veriyor değil mi? Hani çocukluğumuzdaki çizgi romanın kahramanı Cin Ali’nin top oynuyor, ip atlıyor, parkta, hayvanat bahçesinde misali Milletvekili Fas’ta, Milletvekili Brüksel’de, Milletvekili İstanbul’da otelde, Milletvekili Lizbon’da Allah Allah ne çok çalışıyor yarabbi! Ya faaliyetlerinin rakamsal oran olarak %98’ine tekabül eden tebrik mesajlarına ne demeli! Sonuç olarak yorulmuş sayın vekilim yorulmuş.

Şunu sayın vekil bilmeli ki ne kendisi Cin Ali ne de kendisini oylarıyla oraya seçen Bolulular (hoş onlar seçmedi ya) okuma yazma öğrenen küçük çocuklar. Yapmayın sayın vekilim. Bizimle dalga geçmeyin madem çapınız bulunduğunuz makamı işgal etmeye el vermiyor, madem Bolu’ya verecek herhangi bir bilgi birikiminiz yok o zaman hiç değilse atasözündeki gibi susmayı bilin ve kendinizi unutturun. Nasıl olsa bizim toplum hafızamız zayıftır. Seçimlerde tekrar ortaya çıkarsınız. Eğer yalancı pehlivan misali ortalıkta gezinmeye devam ederseniz foyanız meydana çıkacak. Size eski bir dost tavsiyesi. (Cin Ali’nin dostluk kavramı ve dostlarına sahip çıkışı ileriki seri de değerlendirilecek.

Saygılarımla.

NOT: saygıdeğer okuyuculardan bir ricam var ben tüm olumlu ya da olumsuz eleştirileri yayınlanmasından yanayım. Meseleyi kişiselleştirmeden yazımla ilgili her türlü yorum bu köşe de yayınlanacaktır. Fakat konunun muhatabı ile ilgili de amacını aşan yorumlar yayınlanmayacaktır.

2 yorum yapılmış
  • Boluyaren
    3 Mayıs 2012 • 11:00
    ALKIŞ.. ALKIŞ...ALKIŞ....
  • bolulu hasan
    4 Mayıs 2012 • 11:00
    BEN LAFA BAKARIM LAFMI DİYE BİRDE SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.