VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Memleketin yüzsüzleri...

29 Haziran 2012

Bolu'da film gibi dolandırıcılık olayı yaşandı. İki şahıs, yaşlı kadını “Nefesi kuvvetli bir hocamız var.

Bolu'da film gibi dolandırıcılık olayı yaşandı. İki şahıs, yaşlı kadını “Nefesi kuvvetli bir hocamız var. Eğer paranız varsa size de okutalım” diyerek dolandırdı. Şahıslar, Bolu polisinin takibi sonrasında İzmir’de yakalanarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, olay Bolu Büyük Cami Mahallesi'nde meydana geldi. Bir iş merkezinin önünde Vedat S. ve Şahin B. İsimli şahıslar, Sabire Ç. isimli yaşlı kadının yanına giderek, “Annemiz vefat etti. 1500 TL’miz var. Bu da onun umre parasıydı. Gidemeden vefat edince bizde hayır işinde kullanalım istedik. Bu parayı 3 kişiye 500 TL olarak dağıtır mısın?” diye sorunca yaşlı kadın, “Tabi neden olmasın. Allah annenize rahmet eylesin” diye cevap verdi. Dolandırıcı iki şahıs daha sonra, “Biz yukarı katta mevlüt okutuyoruz. Hocamızın nefesi kuvvetlidir. Eğer paranız varsa verin okutalım değerlensin” dediler. Sabire Ç. olacaklardan habersiz bir şekilde, “Üzerimde param yok ama bileziğim var. İsterseniz onu okutun, değerlensin” diyerek kolundaki bileziği çıkarıp dolandırıcılara teslim etti. Vedat S. ve Şahin B. kadından aldıkları bilezikle binanın içine girdiler. tekrar aşağıya inen Şahin B., “Ben bir gidip mevlit şekeri alayım hemen geliyorum” diyerek binadan ayrıldı. Bir süre müddet binanın önünde bekleyen ve kimsenin geri gelmemesiyle birlikte şüphelenen Sabire Ç. hemen polisten yardım istedi. Dolandırıldığını anlayan kadın, şahıslardan şikayetçi oldu.

Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekipleri'nin araştırmaları sonucunda İzmir'in Konak ilçesinde saklandıkları belirlenen ve aynı suçlardan birçok sabıkası bulunan Vedat S. ve Şahin B.’yi gözaltına aldılar. İfadelerinin ardından mahkemeye çıkartılan 2 şahıs tutuklanarak cezaevin gönderildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.