VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Alaaddin Yılmaz'dan oda başkanlarına tepki...

29 Haziran 2012

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Mimarlar Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası’nın siyaset yaptıklarını belirterek, bu odaların ...

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Mimarlar Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası’nın siyaset yaptıklarını belirterek, bu odaların yönetimlerine, “Siyaset yapacaklarsa bunu oda da değil, siyasi partilerde yapsınlar” çağrısında bulundu. Yılmaz, iddialarının haklılığını ortaya koymak üzere yaptığı açıklamada ise, CHP Milletvekili Tanju Özcan’ın Mimarlar Odası’nın Belediye’ye yönelik eleştirilerini TBMM’ye taşımasını, İnşaat Mühendisleri İl Temsilcisi Cahit Çıngı’nın ise CHP Belediye Başkan Adaylığını açıklamasını gösterdi.

CHP Milletvekili Tanju Özcan’ın Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi tepkiyle karşılandı. Bolu Belediyesi ile Mimarlar Odası arasında yaşanan ve basına da yansıyan görüş ayrılıkları karşısında Özcan’ın soru önergesi ile bir kez daha Mimarlar Odası’ndan yana duruş sergilemesini değerlendiren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kendisi hakkında Mimarlar Odası’na karşı olumsuz tavır takındığı iddialarına yanıt verdi.

“CHP’NİN GÖRÜŞ AYRILIKLARINI TBMM’YE TAŞIMASI, ODANIN SİYASET YAPTIĞININ AÇIK BİR GÖSTERGESİDİR”

Mimarlar Odası’nın mevcut yönetimini kabul etmediklerini belirten Yılmaz, “Çünkü bu oda yönetimi siyaset yapmaktadır. Eğer CHP Bolu Milletvekili Mimarlar Odası ile Bolu Belediyesi arasındaki görüş ayrılıklarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kadar götürdüyse, bu odanın siyaset yaptığının açık bir göstergesidir. Bunlarla bizim işimiz yoktur, illa siyaset yapmak istiyorlarsa da gitsinler siyasi partilerde bunu yapsınlar. Odalarda yapmasınlar! Bizim düşüncemiz budur. Bu da bizi bağlar” dedi.

“SİYASET YAPAN ODALARI TANIMAYIZ”

Yılmaz, Mimarlar Odası’na yönelik eleştirilerine İnşaat Mühendisleri Odası’nı da dahil ederek, “Alaaddin Yılmaz olarak kanaatim; Mimarlar Odası da, İnşaat Mühendisleri Odası da yönetim kadroları, bunda üyeleri dışarıda tutuyorum, siyaset yapıyorlar. Kamuoyu da biliyor ki, bu odalar siyasetlerini de CHP siyaseti olarak yapmakta. Çünkü biliniyor ki, İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Cahit Çıngı, CHP’den Belediye Başkan Adaylığını açıkladı. Belediye Başkanlığına aday olan biri oda yönetimini kullanıyorsa, bunun adı siyaset yapmaktır. Odalar siyaset yapmamalı. Eğer siyaset yapacaklarsa da bizler onları tanımayız” diye konuştu.

"ALAADDİN YILMAZ FOBİSİ OLANLAR VAR"

Siyaset yaptığını savunduğu odaların yönetimlerinde ve basın içindeki bir grupta Alaaddin Yılmaz fobisi olduğu iddiasını ortaya atan Başkan Yılmaz, “İhaleyle satışa çıkarılan belediye dükkânlarının satılamaması bile Belediye’nin bir fiyaskosu olarak algılanabiliyor. Belediye’nin borcu var. Bunları ödemek içinde dükkân satışına gidiyor. Bunun satılmamasıyla fiyaskonun ne ilişiği olabilir, bunu anlayamıyorum. Alıcı çıkmaması gayet doğal. Sanki Alaaddin Yılmaz satmak isteyip de satamamış gibi düşüncede olan bir yapı var Bolu’da. Bunların derdi Bolu ya da Bolu’nun geleceği değil. Bunların derdi Alaaddin Yılmaz saplantısı. Bu psikolojik bir derttir. Bundan kurtulmanın yolu da psikolojik destek almaktan geçer. Geçmişte de belediye dükkânlarının satışını önlemek için ellerinden gelen gayreti göstermişlerdi. O zamanda fazla alıcı çıkmıştı” dedi ve sözlerini tamamladı.

HABER : Mehmet KORKUSUZ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.