VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“Göç hareketleri endişe vericidir"

18 Temmuz 2012

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Tahir Gayret, ilçelerden şehir merkezine göçün arttığını ...

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Tahir Gayret, ilçelerden şehir merkezine göçün arttığını ifade ederek, “Göç hareketleri endişe vericidir. Yatırımlar nerede kaldı” dedi.

BESOB Başkanı Tahir Gayret, 2012 yılı ilk 6 ayında BESOB’a yapılan üye kayıtları hakkında bilgiler verdi. Gayret, 1 Ocak 2012 ile 15 Temmuz 2012 tarihleri arasında Gerede’de 47 yeni işyerinin açıldığını dile getirerek, 18 üyenin ise iş terkinde bulunduğu, yani iş bıraktığını dile getirdi. Gayret, 2012 yılı ilk 6 ayında il genelinde 517 adet yeni işyeri açıldığını, bunun 361’inin Bolu Merkez’de kayda geçtiğini açıkladı. İl genelinde iş değişikliği yapan 162 üyeden 107’sinin Bolu Merkezden olduğunu kaydeden Gayret, ilçelerde iş değişikliği yapanlar hakkında bilgi vererek, Yeni üyelerden iş değişikliği bildirenlerin biri Dörtdivan’dan, 18’i Gerede’den, 5’i Göynük’ten, biri Kıbrıscık’tan, 9’u Mengen’den, 7’si Mudurnu’dan, 5’i Seben’den ve 8’i de Yeniçağa’dan” dedi. Tahir Gayret, ilçelerin içinde bulunduğu bu duruma müdahale edilmesinin şart olduğunu belirterek, “Sadece Bolu Merkeze değil. Kamu kurum ve kuruluşlarının, siyasilerimizin artık birazda ilçelerimize bakmaları lazım. Fotoğraf bu. Ben aslen Geredeliyim. Bolu’nun en büyük ilçesidir. Ama Gerede’ye ne yatırım geldi? Peki, sosyo-kültürel yaşam ilçelerdeki insanlarımızın hakkı değil mi? Seben ve Kıbrıscık’tan çıkın da bir gezin. Bu şehirler akşam 22:00’den sonra sanki ölü şehir. Öyleyse ‘bu insanlar neden Bolu’ya göç ediyorlar’ diye sorgulamanın manası yok. Göç her geçen gün artıyor. Bu endişe vericidir. Bolu’da da istihdama yönelik işler yine de yapılmıyor. Biz bunları söylediğimizde birileri kızıyor, deliriyor. Bu görevi bana veren üyelerime zarar vermeyeceğini bileyim, Bolu için çok şeyler söyleyebilirim. Bolu için yeni yeni icatlar çıkarırım. Ama esnafımız beni buraya tenkit için değil icraat için görevlendirdi” diye konuştu.

Hayırsever işadamı merhum İzzet Baysal’a teşekkür eden Tahir Gayret, açıklamasını şöyle sonlandırdı; “Sermaye kaçışının asıl nedeni gördüğüm kadarıyla istikbalimiz olan çocuklar. Malum Türkiye’de ilçelerle il arasındaki eğitim düzeyi çok farklı. Bolu merkez ile ilçeler arasında mahalle baskısı ve sosyo-kültürel farklılıklar oldukça fazla. Kıbrıscık’tan üzülerek bir örnek vereyim. Bu ilçemizin bir Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilçeden ne farkı var? Doğu’daki vatandaş belki Kıbrıscık’tan daha rahat. Ne devletin ne de özel sektörün bu bölgede yatırımı yok. Peki, nereye gidecek bu insanlar? Hal böyle olunca insanlar en yakın gördüğü yer olan il merkezine gider. Allah mekanını cennet eylesin. İzzet Baysal sayesinde Bolu’da üniversite var. Eğer ilçelerden ekonomik sıkıntılar nedeniyle çıkmıyorsa bir işyeri sahibi bu defa geliş nedeni mutlaka üniversitedir.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.