VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

UYANIN BEYLER!... LYS'de en başarılı iller belli oldu...

20 Temmuz 2012

Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren 1 milyon 938 bin adayın sınavı geçerli sayılırken, 165 adayın ...

Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren 1 milyon 938 bin adayın sınavı geçerli sayılırken, 165 adayın ise sınavı geçersiz sayıldı.

LYS sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinde açıklandı. Sınavların tümüne 2 milyon 29 bin 200 aday başvururken 1 milyon 938 bin 165 aday sınava girdi. Sınava girmeyen aday sayısı 91 bin 35 olarak belirlendi. 1 milyon 938 bin adayın sınavı geçerli sayılırken, 165 adayın ise sınavı geçersiz sayıldı.

En başarılı illerde Bolu yine yok!...

MF puanına göre en başarılı iller sıralamasında Kilis birinci olurken, komşularımız Bartın ikinci ve Karabük ise üçüncü oldu. Kırşehir dördüncü, Gümüşhane beşinci, Kırıkkale altıncı, İzmir yedinci, Ankara sekizinci, Aydın dokuzuncu ve Uşak onuncu sırada yer aldı. Bolu ise yine sıralamaya giremedi. Bolu'nun kaçıncı sırada olduğu ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü yine bir açıklama yapmadı. Son günlerde görevlendirmelerin iptali ile çalkantılı bir dönem yaşayan Milli Eğitim Müdürlüğünün konu ile ilgili nasıl bir açıklama yapacağı ise şimdiden merak konusu.  

TM puanına göre en başarılı iller arasında ilk on sırada sırasıyla Kilis, Bartın, Sinop, Çankırı, Niğde, Kastamonu, Burdur, Karabük, Eskişehir ve Kırşehir geliyor.

TS puanına göre ise en başarılı iller arasında ilk onda sırasıyla Bartın, Eskişehir, Sinop, Bursa, Edirne, İzmir, Aydın, İstanbul, Siirt ve Tekirdağ bulunuyor.

2012-LYS'de en az başarılı olan iller sıralamasında son 10'da yer alan illere de yer verildi. MF puan türünde Ardahan, TM puan türünde Şırnak ve TS puan türünde Gaziantep en az başarılı il oldu.

MF'de Artvin, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Şanlıurfa, Mardin, Kocaeli, Muş, Kars; TM'de Ardahan, Hakkari, Tunceli, Şanlıurfa, Gaziantep, Batman, Mardin, Van ve Diyarbakır; TS'de Ardahan, Hakkari, Tunceli, Şanlıurfa, Elazığ, Karaman, Iğdır ve Kahramanmaraş en az başarılı iller arasında yer aldı.

1 yorum yapılmış
  • sabahattin gülen
    19 Temmuz 2012 • 11:00
    Acaba kaç kişi devletin eğitim için bolu ya ne verdiğine bakmıyor.rahmetli izzet baysal olmasaymış tı bolu hakkari gibi şırnak gibi doğu illerinden ne farkı olurdu.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.