VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KCK Davası'ndan yargılanan 61 tutuklu Bolu'ya nakledildi...

20 Temmuz 2012

ŞANLIURFA'da, 13 kişinin yaşamını yitirdiği Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde, yeniden gerginlik yaşanma ...

ŞANLIURFA'da, 13 kişinin yaşamını yitirdiği Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde, yeniden gerginlik yaşanma ihtimali üzerine aralarında BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da bulunduğu 70 tutuklu ve hükümlü, önlem amaçlı olarak Adana ve Bolu'ya nakledildi.

Geçen 16 Haziran'da, Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nin C-15 koğuşunda yangın çıktı. Tutuklu ve hükümlülerin kendi aralarında kavga ettikten sonra çıkarıldığı ileri sürülen yangında 3'ü hükümlü 10'u tutuklu 13 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı. Olaylardan 2 gün sonra bu kez Çocuk Koğuşu'nda çıkarılan yangında çok sayıda tutuklu ve hükümlü ile güvenlik gücü yaralandı.

1'İ MİLLETVEKİLİ 71 TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ NAKLEDİLDİ

Güvenlik güçleri, dün gece Şanlıurfa Cezaevi'nde yeniden isyan çıkarılacağı bilgisine ulaştı. Başsavcılık, cezaevi yönetimi ve güvenlik güçlerinin yaptığı ortak değerlendirme sonrası daha önce 300 civarında tutuklu ve hükümlünün nakledildiği Şanlıurfa Cezaevi'nde bulunan siyasi suçluların tamamının başka illere nakledilmesini kararlaştırdı. Adalet Bakanlığı'nın da onayının ardından aralarında BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da bulunduğu 71 tutuklu ve hükümlü, Bolu'daki ve Adana'daki cezaevlerine nakledildi. Gece yarısı polis eskortu eşliğinde nakil araçları ile yola çıkarılan tutuklu ve hükümlülerin 10'u Adana'ya, 61'i ise Bolu'ya gönderildi.

KCK davası kapsamında tutuklanan ve cezaevinde bulunduğu süreçte milletvekili seçilen BDP'li İbrahim Ayhan'ın, Adana F Tipi Cezaevi'ne konulduğu öğrenildi.

Kaynak: Bolu Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.