VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu haksızlığa isyan bayrağı açtı

24 Ekim 2012

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın iddiasına göre, görevden alınan İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin ...

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın iddiasına göre, görevden alınan İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin İka’ya Bolu tarihinde ilk defa görülmemiş bir destek verildi. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi önünde toplanan, odalar dernekler, sendikalar ve meslek odaları başkanları, yakalarına, “Her şeyin farkındayız. Sonuna kadar arkandayız” yazılı ve üzerinde İka’nın resminin bulunduğu kartları takarak, destek verdiler.

BOLU’DA BİR İLK YAŞANDI

24 Ekim 2012 saat 14.00’de İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi önünde gerçekleştirilen İka’ya destek buluşmasına BTSO Başkanı Emin Semercioğlu, BESOB Başkanı Tahir Gayret, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan, Boluspor eski Başkanı Necip Çarıkçı, Belediye-İş Sendikası Başkanı Nihat Bayram, Esnaf Kefalet Koop. Başkanı Ahmet Yoltaş, BOSİAD, Çaydurt Nakliyeciler Koop. Bolu Ovası Sulama Birliği, Şöförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Nihat Alpat Öztürk, Hakkı Fidan, Nurettin Doğanay, CHP Bolu Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Çıngı, ile birlikte çok sayıda Odalar, Dernekler, mahalli sendikalar ve meslek odaları başkanları, halktan insanlar katıldı.

Katılımcılar adına bir konuşma yapan Akpınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Şengüleç, Hüseyin İka’nın görevden alınma kararının derhal geri alınmasını isteyerek, “Başhekim Operatör Doktor Hüseyin İka’nın görevden alınma kararının Bolu kamuoyunda duyulmasından bu yana huzursuzuz. Üyelerimizden, Bolu halkının değişik kesimlerinden kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten tepkiler alıyoruz. Başarılı Başhekimimiz Hüseyin İka’nın görevde kalmasını istiyoruz. Görevden alma kararının derhal geri alınmasını talip ediyoruz” dedi.

BOLU HALKININ İSTEĞİDİR

Şengüleç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz siyasi iktidarın sağlık politikalarını eleştirmek için buraya toplanmadık. Biz sadece başarılı başhekimimizin görevini sürdürmesini istiyoruz. Bu Bolu halkının isteğidir. Muhtarlar, esnaflar, iş adamları, işçiler kısaca bütün Bolu halkı bizimle aynı kanaat dedir. Siyasilerin bu kararı tekrar gözden geçirmeleri Bolu halkının dileğidir. Biz burada hemşericilik yapmıyoruz, biz Hüseyin İka’nın görevinde başarılı olduğu için arkasında duruyoruz. Bolu halkının bu önemli isteğinin yerine getirilmesini, yanlıştan dönülmesini cani gönülden diliyoruz. Operatör Doktor Hüseyin İka’nın başarı ile sürdürdüğü Başhekimlik görevine devam etmesinin sağlanmasını Bolu’daki sivil toplum örgütleri olarak Bolu halkı adına siyasilerden talep ediyoruz” diye konuştu.

Bolu halkının geniş kesimlerini temsil eden oda, kurum ve sendika başkan ve yöneticilerinin bu önemli protestosunun arkasından, siyasilerin ve Bolu Ak Parti Milletvekili Ali Erçoşkun’un tavrının ne şekilde olacağı da merak konusu oldu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.