VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Skandal karar direkten döndü...

8 Kasım 2012

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi çatısına GSM şirketlerinin baz ...

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi çatısına GSM şirketlerinin baz istasyonu kurabilmesi için ilgili kurumun aldığı ihale kararını iptal etti.Vali Özçimen gerekli incelemeleri gerçekleştirerek kararını kamuoyuna twitter hesabından “Bolu Gündem Gazetesi'nin manşete taşıdığı baz istasyonu ihalesi iptal edilmiştir" diye takipçileri ile paylaştı.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen ayrıca bir basın açıklaması yaparak ihale sürecinin ayrıntılarına dikkat çekti. Yapılan açıklamada hastanenin çatısına takılacak baz istasyonunu ihalesinin Başbakanlıktan izni olamadığı da belirtildi.

Valilikten yapılan işte o açıklama;

”07 Kasım 2012 tarihli Bolu Gündem Gazetesi'nin 1. sayfasında yer alan ‘Sonunda bu da oldu. İhale ile baz istasyonu kiralanır’ başlıklı haber Valiliğimizce incelenmiş olup, konu ile ilgili Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden alınan bilgi de, ‘İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi Baştabipliği'nce Köroğlu ünitesinde Baz istasyonu kurulum izni verilmesi için Bolu Sağlık Müdürlüğüne onay talebi ile 17 Nisan 2012 tarihli yazı yazılmıştır. Bolu Sağlık Müdürlüğünce 20 Nisan 2012 tarih ve 5646 sayılı yazı ile baz istasyonunun hasta, personel ve tıbbi cihazlara etkisi yönünden gerekli değerlendirmenin yapılarak konunun Başhekimlikçe sonuçlandırılması istenmiştir. İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi Baştabipliğince kıymet takdir araştırması yapılarak Sağlık Bakanlığı İle Maliye Bakanlığı arasındaki protokole dayanılarak 23 Ekim 2012 tarihli onay İle kiralama işlemleri başlatılmış ve 02 Kasım 2012 ve 05 Kasım 2012 tarihlerinde Bolu İli yerel gazetelerinden ilan edilerek kiralama İhalesi duyurulmuştur. Bolu ili Kamu Hastaneleri Birliği'nin 02 Kasım 2012 tarihinde kurulmasını müteakiben Genel Sekreterlikçe yapılan değerlendirmede söz konusu kiralama işlemi için 2012/15 sayılı Genelge doğrultusunda Başbakanlık izni olmadığının tespiti üzerine 07 Kasım 2012 tarihli onay ile ihale iptal edilmiştir” diye kaydedildi.

www.bolugundem.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.