VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Kurban olunacak çocuk...

20 Kasım 2012

İşte ayakta alkışlanacak çocuk. Bolu’da 4 yaşındaki anasınıfı öğrencisi Su Naz Şişman, engelli vatandaşlar için ...

İşte ayakta alkışlanacak çocuk. Bolu’da 4 yaşındaki anasınıfı öğrencisi Su Naz Şişman, engelli vatandaşlar için başlatılan kapak toplama kampanyasına büyük katkı sağlayarak, 1 milyon mavi kapak topladı. Dükkanları gezen küçük kıza esnaflarda kapakları vererek destek oldu.

Türkiye genelinde engelli vatandaşlar için başlatılan mavi kapak toplama kampanyasına en büyük destek Bolu’da yaşayan 4 yaşındaki anasınıfı öğrencisi Su Naz Şişman’dan geldi. Küçük kız, sokakta gezerken engelli bir vatandaş gördü. Babası Emrah Şişman’a (39) dönerek engelli vatandaşa üzüldüğünü söyledi. Bunun üzerine kızına dönen baba, “Onlara destek olmak istiyorsan su şişelerinin mavi kapaklarını topla” dedi. Engellilere destek olmak isteyen küçük kız hemen harekete geçti. Evde, mahallede ve okulunda bütün kapakları toplamaya başladı. Akşam okul çıkışında babasının mantı lokantasına gelen Su, eline bir poşet alarak caddelerde ve sokaklarda mavi kapak toplamaya başladı.

DÜKKAN DÜKKAN GEZİYOR

Dükkanların yanında bulunan plastik su şişelerine bırakılan kapakları poşetine boşaltan 4 yaşındaki Su Şişman, her gün ziyaret ettiği esnafların dükkanlarına giderek mavi kapakları poşete doldurdu. 4 yaşındaki Su Naz Şişman’ı çok sevdiklerini ve engelliler için yaptığı çalışmaya destek verdiklerini söyleyen esnaf Abuzer Tutak, “Bu küçük kızımız bize geldi. Engelliler için kapak topladığını söyledi. Biz de her gün kapakları biriktirip kendisine veriyoruz. Biz bu kızımızı çok seviyoruz. Kendisi yardımsever. İnşallah büyüyünce de böyle olur. Daha önceden kapakları hep atıyorduk ama artık atmıyoruz” dedi.

1 MİLYON KAPAK…

Engellilere üzüldüğünü söyleyen 4 yaşındaki Su Naz Şişman, “Engelliler için kapak topluyorum. Onları görünce üzülüyorum. Kapakları sokaklardan, İskenderciden, pideciden, dükkanlardan topluyorum. 1 milyon kapak topladım” dedi.

KIZIYLA GURUR DUYUYOR

Kızıyla gurur duyduğunu söyleyen baba Emrah Şişman ise, “Engelli vatandaşlarımızı görünce üzüldü. Biz de kapak toplamasını söyledik. Evde, okulda ve sokaklarda bütün kapakları topluyor. Akşam okuldan gelince dükkanları geziyor. Esnaf bütün kapaklarını veriyor. Topladığımız kapakları Ankara’da bulunan Dünya Engelliler Derneği’ne vereceğiz. Eğer bize bir tekerlekli sandalye verirlerse bunu da yardıma muhtaç birine teslim edeceğiz” diye konuştu.

 Ağustos ayından bu yana 1 milyon tane mavi kapak toplayan Su Naz Şişman, kapaklar karşılığında alacağı tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibine vermek için sabırsızlıkla bekliyor.

1 yorum yapılmış
  • yuksel14
    19 Kasım 2012 • 13:00
    EMRAH arkadaşımıza da böyle temiz kız yakışır helal olsun...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.