VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"Gazetecilik bu kadar da ayağa düşmemeli"

15 Aralık 2012

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sadece Basın İlan Kurumu aracılığıyla her yıl bin 500'e yakın gazeteye milyonlarca ...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sadece Basın İlan Kurumu aracılığıyla her yıl bin 500'e yakın gazeteye milyonlarca liralık ilan dağıttıklarını söyledi. Arınç, “60 bin nüfuslu bir şehirde 25 tane yerel gazetenin olması çok tuhaf. Biz bunu da denetlemek zorundayız. Gazetecilik bu kadar da ayağa düşmemeli. 500 tirajı olduğu görülen bir gazetenin bayi satışı 3 bile değil. Sadece 500 tane basıp bizden 20 bin lira ilan parası alıyor. Haksızlık değil mi?” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce (TOBB Gazelle Resort Otel'de düzenlenen “Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Konferansı”nda konuşan Bülent Arınç yerel medya ile ilgili olarak sert açıklamalar yaptı. Arınç,  60 bin nüfuslu bir şehirde 25 tane yerel gazetenin olmasını tuhaf karşıladıklarına dikkati çeken Arınç, “5 gazetenin sahibi bir patronsa, bunlar neden bu kadar çok gazeteciliği seviyor diye bir düşüneceksiniz. İşte Basın İlan Kurumu'nun işi bu. Bu işin kontrolünü yapmaya kalktığımızda da 2 tane şehit verdik. Biz bunu da denetlemek zorundayız. Gazetecilik bu kadar da ayağa düşmemeli” dedi.

“500 TİRAJ YAPIP BİZDEN 20 BİN TL ALANLAR VAR”

Bülent Arınç sözlerine şöyle devam etti;

“500 tirajı olduğu görülen bir gazetenin bayi satışı 3 bile değil. Sadece 500 tane basıp bizden 20 bin lira ilan parası alıyor. Haksızlık değil mi- Dolayısıyla buna da bir çeki düzen getireceğiz. Yerel medya bizden ilan aracılığıyla çok destek alıyor. Şimdi biz bu gazetelerin birleştirilmesi yoluna gideceğiz. Mehmet Atalay beyin en büyük uğraşı da bu.”

“BU UĞURDA ŞEHİT VERDİK”

Arınç, Sakarya'da denetim sırasındaki BİK çalışanlarının öldürüldüğünü anımsatarak, "Şoförler Odası Başkanlığı yaptığını söyleyen adam, üstelik yerel gazete sahibiymiş. Gazetenin tirajı belli değil, ne kadar sattığını kimse duymamış. Çalışanları da sekreteri ve şoförü. Gazeteci olarak bildirilenler de bunlar. Kontrol yapılırken iki arkadaşımız maalesef vefat etti, öldürüldü" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.