VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Üyeysen belge istemiyorlar

12 Ocak 2013

  Haber: Abdullah CEYHAN   Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bolu İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Murat Ataman ...

Haber: Abdullah CEYHAN

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bolu İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Murat Ataman BEYGAZ’ ın 1 yıldır vatandaşlardan istediği güncel TSE ve CE  belgeleri ile ilgili şok bir iddiada bulundu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bolu İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Murat Ataman, BEYGAZ’ ın 1 yıldır vatandaşlardan istediği güncel TSE, CE belgeleri ile ilgili şok bir iddiada bulundu.

Ataman, gaz dağıtım firmalarının kurucusu olduğu derneğe üye olan şirketlerin, ocak ve fırınlarından bu belgenin istenmediğini söyledi. Murat Ataman yaptığı açıklamada, 2012 yılı Ocak ayı başından itibaren, konutlarda kullanılan ocak ve fırınlarda doğalgaz kullanımına ilişkin yapılan uygulamaları hatırlattı.

Vatandaşların konutlarında kullandığı fırın ve ocakların özelliklerine bakılmadan, doğalgaz dağıtım firması Beygaz tarafından güncel TSE veya CE belgesinin 1 yıldır istendiğini söyleyen Ataman, “Beygaz tarafından 1 yıldır TSE uygunluk belgesi istenmekte ve mutfakta kullanım için doğalgaz verilmemektedir. Vatandaşlarımız ise bu sorunun çözümü için TSE'ye yönlendirilmektedir. TSE ise ürün uygunluk belgesi veya ürün belge vizesini üretici firmalara verdiğinden vatandaşa çözüm üretememektedir. Çözüm olamayan bir ortamda doğal olarak vatandaş yeni ocak veya fırın almaya yönlendirilmektedir. İşin aslında doğalgaz dağıtım firmalarının olduğu GAZBİR ve GAZMER  isimli bir sistem var.  Ocak ve Fırın üreticileri buradan onay alıyorlar.    Vize alıyorlar. Bunlara yıllık vize uygulaması yapılıyor ve ürettikleri ürünleri listeye giriyor. Şimdi bu firma diyor ki biz bu listeye giren ürünlerden istiyoruz diyor. Vatandaş açısından düşünüldüğünde ürününü değiştir denirse beyaz eşya üreticilerinin işine geliyor. Bu uygulama uygunsuzdur. Topu EPDK’ ya atıyorlar ama Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Yarın ocaklarda herhangi bir problem olduğu takdirde mesuliyet kabul edecekler mi? Bu sorumuza hayır diyorlar. Yanı başımızda ki Düzce’de böyle bir uygulama yok. Son bir yıldır herhangi bir gelişme yok. Aynı şekilde uygulamaya devam ediliyor. EPDK’ ya durumu bildirdik” dedi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.