VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Akıllara sığmayan iddia...

16 Ocak 2013

HABER: ZEKERİYA ERCİVAN – Memleketim Bolu Gazetesi   Bolu eğitimine katkı vermek amacıyla Çizmecioğlu ailesi tarafından son ...

HABER: ZEKERİYA ERCİVAN – Memleketim Bolu Gazetesi

Bolu eğitimine katkı vermek amacıyla Çizmecioğlu ailesi tarafından son derece modern koşullarda inşa edilerek devlete bağışlanan, Bolu'nun en seçkin okulları arasında yer alan Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi'nde akla vicdana sığmayacak bir olay yaşandığı iddia edildi.

"SENİNLE HESAPLAŞACAĞIZ"

Aldığımız bilgiye göre olay şu şekilde yaşandı... Ömrünü eğitime adamış ve Bolu eğitim hayatına 30 yılı aşkın süredir hizmet veren okul müdürü Vedat Ceylan, okul içerisinde sigara içerken yakaladığı üçüncü sınıf öğrencisini ihtar ederek uyardı. Bolu'da zengin bir aileye mensup olan öğrenci, Müdür Ceylan'ın ihtarına küstahlıkla cevap verdi ve Müdür Ceylan'a "Seninle hesaplaşacağız" diyerek tehditler savurdu.

SADECE BİR GRUP ÖĞRENCİNİN GÖRÜŞÜNE BAŞVURULDU

Yaşanan olayın ardından öğrenci velisi, okul müdürü Ceylan'ı "Çocuğuma hakaret ediyor" şikayeti ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Akıllara durgunluk veren olaylar silsilesi de bu şikayetin ardından yaşanmaya başladı. Nüfuslu velinin şikayeti üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili bir müfettiş görevlendirdi. Okula gelen müfettiş daha önceden tespit edilmiş ve sigara içerken yakalanan öğrencinin yakın arkadaş çevresinden belirlenen öğrenci grubundan okul müdürü Ceylan hakkında bir rapor hazırlayarak konuyu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletti.

VALİ ÖZÇİMEN'E OLAY TEK TARAFLI AKSETTİRİLDİ

Hazırlanan raporun içeriği hakkında ne Okul Aile Birliği'nden, ne diğer sınıflarda okuyan öğrencilerden, ne okul öğretmenlerinden, ne de diğer okul yöneticilerinden bilgi alınmadı. Sadece bir grup öğrenciden alınan bilgiler doğrultusunda hazırlanan rapor içeriği ile Bolu Valisi İbrahim Özçimen'e iletildi. Okul Müdürü Ceylan'ı haksız gören raporu değerlendiren Özçimen, hazırlanan rapora sinirlenerek okul müdürü Ceylan başta olmak üzere okul yöneticilerinin tamamının görevden alınması ve gerekli işlemlerin yapılması için talimat verdi.

30 YILLIK ÖĞRETMENİ HARCAMAK BU KADAR KOLAY MI?

Kamu vicdanı adına soruyoruz;

Eğitime 30 yıldan fazla süredir emek veren ve bir ömrü eğitim hayatına vakfetmiş bir öğretmenin bir anda harcanması bu kadar kolay mı?

Okulun başta okul aile birliği olmak üzere diğer birimlerinden neden görüş alınmadı?

Bu gün oy kullanma yeterliliğinde olmayan, reşit kabul edilmeyen, çoğu ergenliğin etkisiyle yanlış davranışlar sergileyebilen bir öğrenci grubundan alınan bilgilere dayanarak 30 yıllık öğretmen görevden alınabilir mi? Örneğin herhangi bir devlet kurumunda nüfuzlu birinin şikayeti ile bir daire müdürünü görevden almak mümkün olabilir mi?

Yetkililerin bu konuya acilen açıklık getirmesi bekleniyor.

3 yorum yapılmış
  • h h k
    15 Ocak 2013 • 13:00
    bizim zamanımızda öğretmenden dayak yemediğimiz gün yoktu ama 1 burjuva çocuğu için 30 senelik emek boşamı gidiyor müdür gerekeni yapmış valim iizebilgi veren müvettiş araştırılması gerekir
  • Abdullah Perçin
    16 Ocak 2013 • 13:00
    Hep aynı kafa.
  • M.Ç.A.L
    16 Ocak 2013 • 13:00
    gitmesin istemiyoruz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.