VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"Hükümet Apo’yla pazarlık yapıyor”

17 Şubat 2013

CHP Milletvekili Tanju Özcan Kanal 7’de yayına giren İskele Sancak adlı açıkoturum programının konuğu oldu.

CHP Milletvekili Tanju Özcan Kanal 7’de yayına giren İskele Sancak adlı açıkoturum programının konuğu oldu. CHP Bolu Milletvekili Özcan, CHP’nin İmralı sürecinin neresinde olduğu sorusunu cevaplandırırken, hükümetin Öcalan’la pazarlık halinde olduğunu söyledi. Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet’in sunuculuğunu yaptığı programda MHP Genel Başkan yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ve BDP eski vekili Ufuk uras ile birlikte gündemi değerlendiren Özcan, İmralı sürecinde olup bitenler, terör ve anayasa çalışmaları hakkında görüşlerini savundu.

Programda konuklar, İmralı'ya gidecek heyetin hangi mesajlarla döneceği, yeni anayasada Türkler ile Kürtleri mutlu edecek sihirli formülün ne olacağı ve anayasadan Türklük ifadesinin çıkarılmasında nelerin yaşanacağı konularının ele aldı.

“İMRALI İLE NE GÖRÜŞÜLDÜĞÜNÜ BİLMİYORUZ”

“TBMM’DE KAPALI OTUTUM YAPILMALI”

CHP Bolu Milletvekili Özcan, CHP’nin İmralı sürecinin neresinde olduğu sorusunu cevaplandırırken, hükümetin Öcalan’la pazarlık halinde olduğunu söyledi. Özcan “Partimiz bu konuda 4 şart öne sürdü. Bugün ne konuşuluyor, İmralı ile ne görüşülüyor bilmiyoruz. İmralı ile görüşüldüğünün söylenmesi ise ada ile görüşülecek değil, orada bir kişi var onunla görüşülüyor. Ama ne görüşülüyor, ne konuşuluyor bu bize söylenmiyor. Bu görüşmek değil, orada bir pazarlık yapılıyor. Karşılık oturuluyor ve pazarlık yapılıyor. TBMM’de bu anlatılmıyor. TBMM’de kapalı bir oturum yapılabilir ve hükümet ne görüşüldüğünü bizlere anlatılabilir ama yapılmıyor. Başbakan ‘İmralı ile biz görüşmüyoruz, görüştürüyoruz’ diyor. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

“İMRALI İLE PAZARLIK YAPILIYOR”

DEVLETİN MEMURU BU İŞ İÇİN GÖREVLENDİRİLMEMELİ”

Özcan İmralı’da bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere peşinen karşı olduğunu söyledi ve devletin hiçbir memurunun görüşme yapmak üzere görevlendirilmemesi gerektiğini ifade etti.

“MÜZAKEREYE PEŞİNEN KARŞIYIM!”

TERÖRÜN ÇÖZÜMÜ TBMM’DE ARANMALI”

Terör örgütünün muhatap alınarak teröröün asla çözülemeyeceğini söyleyen Özcan, imralı sürecinin 28 Şubat sürecine benzediğini söyledi ve o zaman da medyanın o amaç için kuşatılmış olduğunu belirterek vatandaşın suskun kaldığını ve aynı durumun şimdi de yaşandığını ifade etti.

“TERÖR ÖRGÜTÜ MUHATAP ALINMAMALI”

İMRALI SÜRECİ, 28 ŞUBAT’A BENZİYOR”

Program konukları canlı yayında ; "Yeni Anayasa da Türkler ile Kürtleri mutlu edecek formülün ne olabileceği, Türklük ifadesinin anayasadan çıkarılması durumunda Türkiye'nin parçalanıp parçalanmayacağı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının Kürt sorununu bitirip bitirmeyeceği tartışıldı.

Kaynak: Köroğlu Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.