VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'da 3 yılda kürtaj sayısı 2 kat arttı

26 Şubat 2013

Özgürbolu  olarak Türkiye'nin ve Bolu'nun yumuşak karnı olan kürtaj dosyasını açıyoruz. Elde edilen verilere göre Bolu'da ...

Özgürbolu  olarak Türkiye'nin ve Bolu'nun yumuşak karnı olan kürtaj dosyasını açıyoruz. Elde edilen verilere göre Bolu'da gerçekleştirilen kürtaj sayısı 3 yılda 2 kat artmış durumda.

Haber: Abdullah Ceyhan

Üreme Sağlığı Yasa Taslağı'nda yer alan ayrıntılar ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaj ile ilgili söylediği sözler tazeleğini korurken ,Sağlık Bakanlığı’nın, ‘Türkiye Bebek ve Beş Yaş Altı Çocuk Ölümleri Araş-tırması’na göre yılda bir buçuk milyon civarında gebelik vakası gerçekleşiyor. Araştırma, gebeliklerin yüzde 8,7’sinin kürtajla (isteyerek yapılan düşükle) sonuçlandığını ortaya koydu. Yani bir yılda yaklaşık 130 bin kürtaj yapılıyor. Peki Bolu'da durum nedir? Özgürbolu  sitesi olarak Türkiye'nin ve Bolu'nun yumuşak karnı olan kürtaj dosyasını açıyoruz.

Bolu İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şubesi'nden alınan verilere göre; 2010, 2011 ve 2012 yıllarını kapsayan periyotlarda Bolu il genelinde gerçekleştirilen kürtaj sayısı, son 3 yılda 2 kat artmış durumda. Veriler incelendiğinde, 'Aile Planlaması Yöntemi' olarak kullanılan kürtaj sayısı, anomalili bebekler ve gebelikler gibi tıbbi olarak sonlandırılması gereken gebelikler dahil son 3 yılda toplam 2 bin 267 kürtaj operasyonu yapılmış. Rakamlar il nüfusuna oranlandığında tablo korkunç.

DOĞUM AZALIYOR KÜRTAJ ARTIYOR

Bolu'da 2010 yılında gerçekleştirilen kürtaj sayısı 448 olarak kayde geçmiş.  İl Nüfus Müdürlüğü'nden alınan verilere göre , 2011 yılında 3 bin 688 doğum gerçekleştiği il genelinde aynı yıl gerçekleşen kürtaj sayısı ise 848. 2012 yılına bakıldığı zaman doğum oranlarında azalma gözleniyor. 2 bin 93 doğumun yaşandığı Bolu'da kürtaj sayısı 927 olarak görülüyor.

RİSKLERE DİKKAT EDİLMELİ

Uzmanlardan alınan bilgilere göre yasal kürtaj sınırları yani 10. gebelik haftasına kadar uygulanan kürtajlarda yaşanan riskler genelde işlemi yapan kadın doğum uzmanının deneyimi ile yakın ilişkili olarak görülüyor. Uzmanlar kürtajın cerrahi bir girişim olduğu için hastanın çeşitli risklerle karşılaşabileceği konusunda hemfikir. Kadın Doğum Uzmanları Enfeksiyon,Gebeliğin Devam Etmesi, Rahim Delinmesi veya Barsak Yaralanması, Kısırlık gibi risklerin yaşanabildiği kürtaj operasyonlarına başvurulmadan önce bir kaç kez düşünülmesi gerektiğini belirtiyor.

"HAYATİ TEHLİKE DIŞINDA YASAKLANMIŞTIR"

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu İl Müftüsü Mehmet Şahin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görüşlerini benimsediğini belirtti. Müftü Şahin İslam dininin kürtaja onay vermediğini belirterek," Bebeğin ve annenin hayati bir tehlikesi varsa, annenin hayati tehlikesi varsa bu şartlarda bebeğin alınmasına onay verilmiştir. Bunun dışında yaşananlar dinimizce yasaktır. Öyle ki doğmadan bir bebeğin engelli veya sakat doğması söz konusu olsa bile bu sebeblerle dinimizce kürtaj yasak sayılmıştır. Çeşitli sebeblerle Türkiye ve dünyada gerçekleştirilen kürtaja dinimiz müsade etmemiştir" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.