VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Maliye'ye giden yandı

27 Şubat 2013

Türkiye'de 43 kamu kurumu iş bırakacak. Bolu'da ise Maliye'de çalışan personel bir günlük iş bırakma ...

Türkiye'de 43 kamu kurumu iş bırakacak. Bolu'da ise Maliye'de çalışan personel bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

Türk Büro-Sen Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, sendika tarafından alınan bir kararla iş bırakma eylemi gerçekleştireceği bildirildi. Buna göre, Türkiye genelinde Adliyeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Vergi Daireleri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, Kaymakamlıklar, Valilikler dahil olmak üzere hizmet koluna bağlı 43 kamu kurumunda bu gün hizmet verilmeyecek. Açıklamada, vatandaşların mağdur olmamak için devlet kurumlarındaki işlerini Perşembe günü gerçekleştirmeleri istendi.

Türk Büro-Sen Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, büro çalışanlarının 666 Sayılı KHK ile 2013 yılından itibaren kaldırılan fazla mesai ücretlerinin geri ödenmesi, kesilen yol ödeneklerinin tekrar başlatılması, ücret adaletsizliğinin giderilmesi, statü farkının kaldırılması, tüm ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi ve memurun iş güvencesine "göz diken hükümete dur demek için" alanlarda olacağı belirtildi. Sendika açıklamasında ayrıca yapacakları iş bırakma eyleminde amacın vatandaşın mağdur edilmesi olmadığını, hükümetin yanlış politikalarına dur demek olduğunu ifade ettiler.

Türk Büro-Sen Bolu Temsilciliği yetkilileri ise bir günlük iş bırakma eylemine Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu'da destek verdiklerini ve Maliye çalışanlarının büyük bir katılımla bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını dile getirirken, SGK ve Adliye personelinin ise görevlerinin başında olacağını Kent Meydanın da konuyla ilgili basın açıklaması yapacaklarını belirtti.

Haber: Kas

ım ŞAHİN Bolu Gündem Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.