VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Annesi'nin adına çeşme yaptırdı

5 Mart 2013

İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi işadamı Orhan Uçar, annesi Fikriye Uçar adına çeşme yaptırdı. İstanbul’daki ...

İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi işadamı Orhan Uçar, annesi Fikriye Uçar adına çeşme yaptırdı.

İstanbul’daki Bolulu Tekstilci Hayırsever İşadamı Orhan Uçar tarafından, Annesi Fikriye Uçar adına tamamen doğal taştan, el emeği ile yapılan, çatısı kurşun kaplama mevlevi eteği figürlü çeşme, İzzet Baysal Anma Programı sırasında kurdele kesilerek hizmete açıldı. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal Orhan Uçar'a bu güzel süpriz için teşekkür ederek çiçek takdim ederken yaptığı konuşmada; "Orhan Bey annesinin adına yaptırdığı bu çeşmeden daha önce bana söz etmişti. Dün gece saat 24.00'da bu çeşmeyi bitirmek için dondurucu soğukta çalışmaya devam eden Mimar Semih Bey'i gördüm çok duygulandım. Bu kadar güzel bir eser ortaya çıkardığı için Semin Bey'e de teşekkür ediyorum" dedi.

Ahmet Baysal'ın ardından İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'da Orhan Uçar'a teşekkür etti. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da Uçar'a teşekkür ederek, Orhan Uçar'ın Şehrin değişik yerlerine böyle güzel çeşmeler yapacağına dair kendisinden söz aldığını belirtti.

"İzzet Baysal'ın eserlerinin yanında bizimki küçük bir damla"

İzzet Baysal’ın Anıt Mezarı ile Tıp Fakültesi Morfoloji binası arasına yapılan Fikriye Uçar Çeşmesi’nin açılışında kısa bir konuşma yapan İşadamı Orhan Uçar; "İzzet Babamız'ın aramızdan ayrılışının 13’üncü yıldönümünde kendisini rahmetle ve şükranla anıyorum. İzzet Baba’nın yaptığı eserlerin yanında, bizim yaptığımız bu çeşme, ancak gölde bir damla kadardır. Bu çeşmenin mimarisinden bitimine kadar yoğun emeği geçen, çeşme vesilesi kendisini tanımaktan dolayı çok büyük mutluluk duyduğum, çok saygıdeğer Mimar Kardeşim Semih Dimicioğlu’na burada teşekkür ediyorum. Kendisinden Allah razı olsun diyorum” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.