VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Çiftçilere gece eğitimi veriliyor

29 Mart 2013

Bolu'da Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, çitçilere gece eğitim veriyor. Bolu merkeze bağlı köylerde ...

Bolu'da Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, çitçilere gece eğitim veriyor.

Bolu merkeze bağlı köylerde çiftçilerin sorunlarını öğrenmek ve güncel bilgiler hakkında o günün ihtiyaçları doğrultusunda gerekli bilgileri aktarmak amacıyla İl Müdürlüğü bir şube müdürü, veteriner hekim, ziraat mühendisi, sosyolog ve teknik elemandan oluşan ekipler kurdu. Ekipler, gece eğitimleri geçekleştiriyor. Bundan önce toplam 19 köyde 350 çiftçiye gece eğitimleri verilmişti.

Vakıfgeçitveren ve Yenigeçitveren köylerinin üreticilerinin katıldığı 2013 yılının 20. gece eğitimi; İl Müdürü İsmail Taş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray Karatepe, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alpaslan Akpınar, Veteriner Hekim Mustafa Turhan ve Banu Kabadayı, Ziraat Mühendisi Gülriz Ersöz, Tekniker Sabri Yüksel ve Sosyolog Melda Kaplan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü, "Eğitim çalışmalarının gece eğitimi şeklinde yapılmasıyla çiftçilerimize daha fazla zaman ayırma ve sorunlarını yerinde öğrenme imkanı bulduk. Bu toplantıda üreticilerimize TARSİM '2090 sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanun', tarımda iş güvenliği, tüm tarımsal desteklemeler, iyi tarım uygulamaları, alternatif tarım ürünleri, hayvancılık ve sertifikalı tohum kullanımının önemi konularında bilgiler verildi." dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.