VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Vatandaş alana sığmadı

31 Mart 2013

Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Büyük Bahar Buluşması’ etkinliği ile Bolulular baharı Atatürk Orman Parkı’nda karşıladı.

Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Büyük Bahar Buluşması’ etkinliği ile Bolulular baharı Atatürk Orman Parkı’nda karşıladı. Binlerce vatandaşın akın ettiği Atatürk Orman Parkı’nda, Bolu’da olup da 4 yıllık üniversiteyi kazanan öğrencilerine dizüstü bilgisayar dağıtıldı.

Bolu Belediyesi tarafından 4 yıldır sürdürülen üniversite öğrencilerine bilgisayar verme geleneği bu yılda sürdü. ‘Büyük Bahar Buluşması’ adında bir organizasyon düzenlenirken, Boluluların etkinliğe büyük ilgi gösterdiği görüldü. Organizasyonda 2012 yılında 4 yıl ve üzeri örgün eğitim yapan üniversitelerden birine kayıt yaptırmış, Bolu Merkez İlçedeki lise ve dengi okullardan mezun öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Bu dağıtım Türkiye’de ilktir ve Bolu’da yapılmaktadır”

Şölen havasında geçen etkinlik folklor gösterisi ile başladı. Ardından konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “İzzet Babamız sağlıklı ve eğitimli genç yetiştirebilmek için sistemini kurmuş, hem okul hem sağlık alanında lazım olan bütün yatırımları Bolu’da ilave ve ek olarak yapmıştır. Yani gençliğimizin hem dinamik, hem enerjik hem de eğitimli olması için. Çünkü geleceğimiz gençlerimiz. Hepimiz çocuklarımız, torunlarımız için varız. Bolu Belediyesi olarak da Türkiye’de ilk defa dördüncü yıldır Bolu’daki bir liseyi bitiren ve 4 yıllık bir üniversiteyi kazanan bütün öğrencilerimize bilgisayar dağıtıyoruz. Bu dağıtım Türkiye’de ilktir ve Bolu’da yapılmaktadır. Bunu bir bahar şenliği içinde kutlamak istedik” diye konuştu.

Bolu Belediyesi olarak 9 yıldır yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Yılmaz, “Bütün mahallelere elimizi uzatmaya çalıştığımızı, her mahallede çalışma yürüttüğümüzü biliyorsunuz. Belediye Başkanı olduğumuzda 25 mahallemiz varken, şuanda 43 mahalleye ulaştık. 25 mahallede işleri bitirememişken, 43 mahalleye çıkınca işimizin ne kadar zor olduğunu biliyorduk. Gece gündüz sizlere hizmetkar olabilmek için gayretlerimiz sürüyor. Bolu’nun bütün işlerini bitiremeyiz, bitirmemiz mümkün değil. Zaten biterse bizde bitmiş oluruz. Ama her mahallede önemli işler yaptığımızı Bolu’nun hep ilklerini beraber yürüttüğümüzü biliyorsunuz. Geldiğimiz günden bu güne kadar yol yapıyoruz. En fazla şikayet konusu da yollar. Artık tünelin ucu göründü. 15 gün sonra İzzet Baysal Caddesi’ndeki trafik rahata kavuşacak. Sonra her geçen gün adım adım Bolu iyiye doğru gidecek” dedi.

Başkan Yılmaz konuşmasının sonunda, “Göreve geldiğimizden bu güne kadar bütün gücümüzle çalışıyoruz. Tek başına iktidar olmanın verdiği müthiş bir güç var arkamızda. Milletvekillerimiz var. Allah razı olsun, Ankara’da her işimizi takip eden milletvekillerimiz var. Birde işlerimizi engellemeye çalışan milletvekillerimiz var. Onlardan da Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’da “Her şey güzel bir Bolu için” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye gelişiyor, dönüşüyor Bolu’da bundan nasibini alıyor. Nimet külfetsiz kazanılmıyor. Nasıl bir şeyi elde etmek için gayret ediyorsak, ortaya güzel bir şey çıkması için çalışılması lazım. Her şeyin en iyisini hak eden Bolumuzda bu hizmetlerin devam ettiğini görmek, hele bir de neticelendikten sonra kavuşacağımız güzellikleri şimdiden hayal etmek bizleri gelecekle alakalı umutlandırıyor. Dünyada sözü dinlenen ülke olması konusunda büyük mesafeler kat ediyoruz. Her şey iyi noktada değil belki ama başarılan işler mevcut gelişmeler geleceğe dair ümitlerimizi çok daha iyi noktalara getirmiş durumda. Artık devlet bir taraftan şefkat elini tüm vatandaşların üzerinde gezdirirken diğer taraftan da Türkiye Cumhuriyetinin kudretini tüm dünya ayakta alkışlıyor. Bundan da bizler gurur duyuyoruz. Türkiye’de bunlar olurken, Bolu’da gelişmeye devam ediyor. Elbette daha iyilerine layığız. Her şey güzel bir Bolu için.”

Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu’da Bolu’nun adının üzerinde büyük bir kent olduğunu vurgulayarak Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve ekibine teşekkür etti. Konuşmaların ardından üniversite öğrencilerine törenle dizüstü bilgisayarlar dağıtıldı. Bilgisayarları alan öğrencilerde Bolu Belediyesi’ne desteğinden dolayı teşekkür ederken, program kapsamında çocuk tiyatrosu ve sihirbaz gösterileri ile çocuklar hoş vakit geçirdi. Atatürk Orman Parkı’nı dolduran kalabalığa yemekte ikram edildi.

“Her şey güzel bir Bolu için”

“15 gün sonra İzzet Baysal Caddesi’ndeki trafik rahata kavuşacak”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.